آشپزیتغذیه سالمسلامتغذاهای ایرانیغذاهای رژیمی

آشنایی با خواص برنج قهوه ای

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

آشنایی با خواص برنج قهوه ای

آشنایی باخواص برنج قهوه ای
آشنایی باخواص برنج قهوه ای

امروزه برنج جزو غذای اصلی خانواده ها به شمار می آید. غلات سبوس دار بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می دهند  واز جمله سالم ترین ماده غذایی محسوب میشوند که بهتراست همه افراد از آن استفاده کنند. برنج هم یکی ازاین غلات است که باید درانتخاب آن دقت کرد وبهترین نوع آن را که سرشاراز ویتامین وپروتیین ومنیزیم وآهن وفسفر است را بخوریم که آن برنج قهوه ای است که در زیر در مورد آن بیشتر میخوانید که نماگرد دراین زمینه به شما کمک کرده است.

تفاوت برنج سفید وقهوه ای

تفاوت بین برنج قهوه ای و سفید تنها در رنگ آنها نیست. دانه کامل برنج دارای چندین لایه می باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه نامیده می شود، برنج قهوه ای است. در اثر این کار، مواد مفید موجود در برنج، به مقدار خیلی کم از بین می روند.
حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مفید آن از بین می روند و آن چه باقی می ماند، همان برنج سفید است.
در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،60 درصد ویتامین ب3، 79.88 درصد ویتامین ب1 ، 88 درصد ویتامین B6،نیمی  منگنز،نیمیفسفر، 57 درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.

خواص برنج قهوه ای
برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد.
یک فنجان برنج قهوه ای، 90 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم ومفیداست. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز موجود در برنج قهوه ای برای جلوگیری از  ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را مفید است.
یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده در حدود 3/20درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تامین می کند. سلنیوم یکی از اجزای اساسی سوخت و ساز بدن می باشد، برای مثال در سوخت و ساز هورمون های تیروئیدی شرکت می کند، نوعی آنتی اکسیدان می باشد و وظیفه ایمن سازی بدن را بر عهده دارد. سلنیوم با کمک ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی خود را کامل می کند. سلنیوم نه تنها برای مقابله با سرطان مهم است، بلکه برای بیماری های قلبی، کاهش علامت های تنگی نفس و درد و همچنین تسکین ورم و التهاب مفاصل بسیار مفید می باشد.
برنج قهوه ای از آنجا که دارای مقدار زیادی فیبر و سلنیوم می باشد، برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بسیار مفید می باشد.

آشنایی با خواص برنج قهوه ای
آشنایی با خواص برنج قهوه ای

 از پیشرفت دیابت پیشگیری می‌کند

محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند مصرف 2 بار برنج قهوه‌ای در هفته از خطر پیشرفت دیابت جلوگیری می‌کند.

این محققان پی برده‌اند با مصرف 50 گرم برنج قهوه‌ای در روز، می‌توان از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تا 20 درصد و نیز با مصرف دیگر غلات کامل مانند جو و گندم کامل، خطر ابتلا به این بیماری را تا 35 درصد کاهش داد.

 سرشار از فیبر است

برنج قهوه‌ای 15 درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به فیبر را که ماده غذایی مهمی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان روده و سینه محسوب می‌شود تامین می‌کند.

مصرف فیبر خواص مفید بسیاری برای بدن دارد که سلامت دستگاه قلبی عروقی جزوی از آن‌ها است.

 

 از افزایش وزن پیشگیری می‌کند

نتایج تحقیقات دانشگاه هاروارد حاکی از آن است زنانی که غلات کامل ازجمله برنج قهوه‌ای را در برنامه غذایی خود وارد کرده‌اند بسیار بهتر از دیگران توانسته‌اند به وزن ایده‌ال خود دست یافته و آن را نیز حفظ کنند.

 مقدار کلسترول بد را کاهش می‌دهد

تحقیقات نشان داده روغن برنج قهوه‌ای سطح کلسترول بد ( LDL) را تا 80 درصد کاهش می‌دهد و نیز رژیم سرشار از غلات کامل، سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش می‌دهد.

 منبع خوبی از فیتونوترینت‌ها است

فیتونوترینت‌ها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در گیاهانی یافت می‌شوند که دارای خواص ضد التهابی بوده و تمایل دارند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کنند.

برنج قهوه‌ای منبع خوبی از این ترکیبات گیاهی به خصوص فنولیک‌ها محسوب می‌شود.

 خطر ابتلا به آسم کودکی را کاهش می‌دهد

آسم، بیماری بسیار رایجی در میان کودکان است که با ابتلا به آن کودکان مجبور به غیبت چند روزه در سر کلاس‌های درس می‌شوند. اما کودکانی که مقدار زیادی غلات کامل را همراه با ماهی می‌خورند احتمال ابتلا به این بیماری را تا 52 درصد در خود کاهش می‌دهند.

سلامت استخوان‌ها را افزایش می‌دهد

برنج قهوه‌ای منبع خوبی از منیزیم است – ماده معدنی که در سلامت استخوان‌ها نقشی اساسی دارد.

۴ روش پخت برنج قهوه ای

آشنایی باخواص برنج قهوه ای
آشنایی باخواص برنج قهوه ای

اگر برنج قهوه‌ای در طول  پخت آبکش نشود و به‌صورت کته یا دمی تهیه شود بخش زیادی از ویتامین‌های گروه‌ B به‌خصوص ویتامین B۱ در دانه برنج پخته‌ شده باقی می‌ماند و به این ترتیب ‌ارزش تغذیه‌ای برنج قهوه‌ای به مراتب از برنج سفید بیشتر می‌شود .

پخت روی اجاق گاز : 1 لیوان برنج را با 2 و 1/2 لیوان آب و 1/2 قاشق چایخوری نمک داخل قابلمه ای بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد و آب برنج کشیده شود. پس از پخت برنج را از روی حرارت بردارید ، حدود 15 دقیقه صبر کنید سپس برنج را سرو نمایید.

پخت در فر : فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. 1 لیوان برنج قهوه ای ، 2 لیوان آب ، 1 قاشق غذاخوری کره و 1/2 قاشق چایخوری نمک را داخل قالب بریزید و مخلوط کنید. روی قالب را با فویل بپوشانید و 1 ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید تا برنج بپزد و آماده شود.

پخت در پلوپز : 1 لیوان برنج را با 3 لیوان آب و 1/2 قاشق چایخوری نمک داخل پلوپز بریزید. حدود 45 دقیقه برای پخت برنج در پلوپز زمان لازم است.
پخت در ماکروفر : 1 لیوان برنج ، 3 لیوان آب ، 1 قاشق روغن و 1/2 قاشق چایخوری نمک را داخل ظرف بریزید و مخلوط کنید. ظرف را با در باز 10 دقیقه با حداکثر قدرت در ماکروفر قرار دهید. پس از این مدت زمان در ظرف را ببندید و 30 دقیقه با قدرت 50 % بگذارید بپزید. پس از پخت 10 دقیقه صبر کنید سپس برنج را سرو کنید.

نکته ها : پیش از پخت بهتر است برنج را 1 ساعت با کمی آب و نمک خیس دهید. حجم برنج قهوه ای پس از پخت 3 برابر میشود. بهتر است به جای آب از آب مرغ یا ترکیب آب و عصاره مرغ یا سبزیجات استفاده کنید.

 

مطالب مرتبط:

اشنایی با غذاهای ممنوع برای نوزادان

اگر شما نیز این علائم را در بدنتان دارید حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنید

تغذیه هایی برای افزایش میل جنسی، هم برای خانم ها هم برای آقایان!

اگر شما نیز این علائم را در بدنتان دارید حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا