نامها و معانی

معنی اسم آتیلا – معنی آتیلا – اسم پسرانه ترکی

3.9/5 - (12 امتیاز)
[ type=”blue”] یکی از نام های زیبای و اصیل پسرانه ترکی آتیلا می باشد. آتیلا دارای ریشه های ترکی،  فارسی، ترکمنی و رومی است. معنی اسم آتیلا در زبان ترکی نامی. نامدار. مشهوراست. برای دانستن دیگر معانی این اسم در ریشه های ترکمنی ، فارسی و رومی تا پایان همراه ما باشید.

معنی اسم آتیلا
معنی اسم آتیلا

معنی اسم آتیلا

  • آتیلا در زبان ترکی و فارسی به معانی نامی. نامدار. مشهور. مبارز و چابک گفته شده است .

معنی اسم آتیلا در ترکمن

  • آتیلا در زبان ترکمنی به معنی پدر ایل بیان شده است.

معنی اسم آتیلا در روم 

  • آتیلا در زبان رومی  به نام پادشاه هون می باشد که بر امپراطوران روم شرقی و غربی چیره شد و نماد خشونت در غرب می باشد.

معنی آتیلا در لغت نامه دهخدا

  • آتیلا. (اِخ ) پادشاه قبیله ٔ هون که در 434 م. امپراطوری روم شرقی و غربی را مغلوب و بپرداخت خراج ملزم ساخت. وفات او در 453 م. بوده است.

آتیلا در دانشنامه ویکی پدیا

  • آتیلا (۴۰۵ تا ۴۵۳ میلادی): رهبر قوم هون که در زمان حیاتش بزرگ ترین امپراتوری را در اروپا، از رود اورال تا دانوب داشت. در زمان فرمانروایی اش وی یکی از مخوف ترین دشمنان امپراتوری های روم غربی و شرقی بود. رومیان به او لقب تازیانه خداوند داده بودند و به او باج می دادند تا کاری به کار رم نداشته باشد.
    آتیلا در آغاز به ایران حمله کرد و با شکست مواجه شد. حمله ای که او در سال ۴۴۱ میلادی به امپراتوری روم شرقی کرد باعث شد تا تصمیم به حملات بیشتری به سوی غرب بگیرد. وی در اروپا شهرهای بسیاری را نابود و غارت کرد. در نهایت، در جنگ دشت کاتالانی ها، به فلاویوس آییتیوس کشته شد. در این جنگ، رومی ها و آلانی ها به مصاف با هون ها رفتند. هون ها در ناحیه بین رود وُلگا و دشت های مجارستان می زیستند، از آغاز سدهٔ پنجم به تاخت و تازهای فراوان و پُرسودی در حوالی رود دانوب دست زدند، بنابراین، در حدود ۴۴۵ تا ۴۴۰ میلادی، دربار آتیلا به تجمل و زیبائی آراسته بود، شمارهٔ اسیرانی که می گرفتند بسیار بود، هر دو زبان یونانی و لاتین در دربار تکلم می شد، و دبیرانِ رومی تبار رویدادهای خارجی را همواره به آگاهی خان می رساندند، آتیلا، زرد رنگتر از بیشتر افراد قومش بود، ساده می زیست و بی رحمی و خشونت نژادش را با ذوق دیپلوماسی، نازک کاریهای حقوقی و حتی آداب دانی در می آمیخت، بی گمان راضی بود که با همسایگانش پیوندهای نیکو داشته باشد تا آزادانه بتواند خواربار و ساز و برگش را از منابع امپراتوری فراهم آوَرد، در ۴۴۰ میلادی معاهده ای با قسطنطنیه برای تحویل دام بسته شد و آتیلا عنوان شهروند رومی گرفت ولی پرداخت وجه دامها آن قدر عقب افتاد که در ۴۴۸ میلادی آتیلا به ناچار از دانوب گذشت، فیلیپولیس را گرفت و رهسپار پایتخت شد که امپراتور با وعدهٌ غرامت و حقوق او را از پیشروی بیشتر باز داشت، سال بعد تمامی این شرط ها نقض شد و ناممکن نیست که آتیلا را تشویق کردند که رو به غرب نماید.
  • «آتیلا» (ایتالیایی: Attila, il flagello di Dio) یک فیلم است که در سال ۱۹۵۴ منتشر شد.
  • آتیلا نام مجموعۀ تلویزیونی کوتاهی از یونیورسال استودیوز است. موضوع این سریال دربارهٔ جنگهای آتیلا، پادشاه هون هاست. جرارد باتلر در این فیلم نقش آتیلا را بر عهده دارد. نقش کودکی آتیلا را نیز رولو ویکس بازیگر انگلیسی بر عهده داشته است.
  • آتیلا نامی پسرانه است که بیشتر در میان مجارها وترک تباران (بخصوص در ترکیه)رواج دارد و در کشورهای اسکاندیناوی، ایالات متحده آمریکا، انگلیس، آلمان و ایران نیز از این نام استفاده می شود. در مجارستان هفتم ژانویه روز نام آتیلاست.
  • آتیلا ایلهان (به ترکی استانبولی: Attilâ İlhan) شاعر، نویسنده، روزنامه نگار، داستان نویس و فیلمنامه نویس اهل ترکیه بود.
  • آتیلا بالاش (انگلیسی: Attila Balázs؛ زادهٔ ۲۷ سپتامبر ۱۹۸۹(1989-09-27)) یک تنیس باز اهل مجارستان است.
  • آتیلا پسیانی ، (زاده: ۱۳۳۶ – تهران) بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون و پسر جمیله شیخی است.
[ type=”red”]بیشتر بخوانید; مجموعه اسم های پسرانه ترکی که با حرف آ شروع می شود  زیبا همراه با معنی کامل

 

ریشه اسم آتیلا

نوع:پسرانه

ریشه اسم: ترکی

معنی: نامی. نامدار. مشهور. مبارز. چابک، سوار بزرگ

 

فراوانی اسم آتیلا

فراوانی نام آتیلا تا سال 1398 برابر 5340 است.

 

اسم های مشابه آتیلا

تیلا، آتیل، آتلی، آتیتی، ایلیا،آلیا، ایلا، آترا، ایلولو، لتکا، آتای،ایتانا، آتری، آلکا، ایللی، آتین، آتاشا، تالا، الین، آیتان

 

[ type=”green”]اگر نام مشابه دیگری میشناسید و یا معنی دیگری برای  اسم آتیلا میدانید در بخش نظرات با دیگر علاقه مندان به این اسم به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا