نامها و معانی

معنی اسم بختیاری – نام بختیاری – اسمهای کردی پسرانه

4.8/5 - (5 امتیاز)
[ type=”blue”]اسم بختیاری از نام های زیبا و اصیل پسرانه کردی است که به معنی خوشبختی، کامرانی است همچنین نام یکی از تیره های بزرگ کرد کردستان می باشد است. برای خواندن مطالب بیشترتوجه شما عزیزان را به ادامه مطلب جلب می نماییم

معنی اسم بختیاری - نام بختیاری - اسمهای کردی پسرانه
معنی اسم بختیاری – نام بختیاری – اسمهای کردی پسرانه

 

معنی اسم بختیاری

خوشبختی، کامرانی، یکی از تیره های بزرگ کرد لرستان، یکی از لهجه های زبان کردی است

معنی اسم بختیاری در لغتنامه دهخدا 

  • بختیاری. [ ب َ ] (حامص مرکب ) نیک بختی. اقبال. (ناظم الاطباء). خوشبختی. سعادت. همراهی دولت و اقبال :
    چشم است بختیاری و در چشم دیده ای
    جسم است کامکاری و در جسم جانیا.
    ابوالفرج رونی.
  • بختیاری. [ ب َ ] (اِ) نام مقامی در یکی از دستگاههای موسیقی ایران.
  • بختیاری. [ ب َ ] (اِخ ) اهوازی.از شعرای قدیم فارسی زبان بود.
    بختیاری. [ ب َ ] (اِخ ) نام ایلی است در ایران که میان اصفهان و شوشتر مسکن دارند. ایل بختیاری در ابتدای مشروطه خدمت به آزادی ایران کردند. نام طایفه ای که در پائین اصفهان و خوزستان منزل دارند و بیشتر آنها صحرانشینند. قوم بختیاری محل و مکان معینی از قدیم الایام تا چند سال اخیر نداشتند و ییلاق و قشلاق میکردند و در مکانهای مختلف مانند فارس و خوزستان رفت وآمد داشتند، اکنون در همان محلهای سابق خود خانه ساخته و منزل نموده و زراعت می کنند. دو ایل در بختیاری موجود بوده است : چهارلنگ و هفت لنگ. این اقوام بیشتر در چهارمحال اصفهان و رامهرمز و شوشتر و دزفول وقلعه تل مال امیر (ایذه ) و باغ ملک و مسجدسلیمان سکنی دارند. هفت لنگ شامل 55 تیره و چهارلنگ دارای 24 تیره است و در حدود 400 هزارتن جمعیت دارد و برخی آنانرا منسوب به طوایف باختریان دانسته اند.
  • بختیاری. [ ب َ ] (اِخ ) از ایلات اطراف تهران ، ساوه ، زرند و قزوین که مرکب از 50 خانوار است. ییلاقشان کوههای البرز و قشلاقشان جاجرود است.

بختیاری. [ ب َ ] (اِخ ) ناحیه ای است بین اسپاهان و خوزستان و لرستان و فارس شامل چندین رشته کوه. و از رشته های عمده آن یکی زردکوه است که از اطراف آن کوههای دیگری به اسامی مختلف جدا میشود که در دامنه  آنها جنگلهای انبوه موجود است.آب و هوا در شمال و مشرق بختیاری سرد و در جنوب گرم است. (از جغرافیای کیهان ). کوههای این ناحیه نیز بنام بختیاری خوانده میشود. جنس کوههای بختیاری غالبا نمکی و گچی و متعلق به عهد سوم معرفه الارضی است و دراغلب آنها چشمه های آبهای گوگردی مخلوط با نمک و گچ دیده میشود و معادن نفت و قیر فراوان دارد. (جغرافیای تاریخ غرب ایران ص 18). کوه بختیاری جزء سلسله زاگرس و از زردکوه تا کوه کیلویه امتداد دارد. امروز چهار محال و بختیاری یک فرمانداری کل تشکیل میدهد.

معنی اسم بختیاری به فارسی

  • ایل بختیاری ایلی ساکن چهار محال و بختیاری که به دو دسته هفت لنگ و چهار لنگ تقسیم می شوند و بیشتر به گله داری و استفاده از جنگل قناعت می کنند زیرا که کوهستان این ناحیه تماما از جتگلهای انبوه مستور می باشد . این ایل عموما به ییلاق و قشلاق می روند و بعضی نیز در جنگلها اقامت دایمی دارند . گرمسیر آنها در دشت خوزستان و اراضی بهبهان است و مدت اقامت آنان در سرد سیر چهار ماه و در گرمسیر شش ماه است و دو ماه دیگر سال را در عبور و مرور هستند . حیوانات اهلی آنها از جنس : اسب مادیان الاغ گاو و گوسفند می باشد. بواسطه محصور بودن این ایل در محل های صعب العبور زبانشان از اختلاط زبانهای ترک و عرب محفوظ مانده است . مذهب آنان تشیع است . جمعیت آنان را از چهل تا شصت هزار خانوار نوشته اند . یا چهار محال و بختیاری . کوهستان بختیاری که میان اصفهان و فارس و خوزستان قرار گرفته سر چشمه رود خانه های کارون دزفول کرخه و زاینده رود می باشد و سرزمینی است که بواسطه سکونت طوایف بختیاری زراعت آن توسعه نیافته است .
  • ۱ – منسوب به بختیار ۲ – ( اسم ) ایلی است . ۳ – گوشه ای در دستگاه همایون
  • ناحیه ایست بین اسپاهان و خوزستان و لرستان و فارس شامل چندین رشته کوه .
[ type=”red”]بیشتر بخوانید; مجموعه اسمهای پسرانه کردی اصیل و زیبا را از اینجا مشاهده کنید.

ریشه اسم بختیاری

نوع: پسرانه
ریشه اسم: کردی
معنی: خوشبختی، یکی از تیره های بزرگ کرد لرستان

فراوانی اسم بختیاری 

اطلاعاتی در این مورد این اسم در دسترس نیست.

 

اسم های مشابه بختیاری

بختیار، بخشان، بخشیر،بختاور، اختیار،بختار، بختور، بردبار، اختیار، خدایار، خدادار

 

[ type=”green”]اگر نام مشابه دیگری میشناسید و یا معنی دیگری برای نام بختیاری میدانید در بخش نظرات با دیگر علاقه مندان به این اسم به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا