دانستنی های سلامتشناخت داروهاطب سنتی و داروهای گیاهی

آشنایی با خواص درمانی گل حنا | طریقه مصرف گل حنا

4.3/5 - (3 امتیاز)
[ type=”blue”]گل حنا در دسته ی گیاهان دارویی قرار دارد. مهم ترین خواص درمانی گل حنا عبارت است از : درمان عفونت های پوست، درمان بواسیر و …

 

آشنایی با خواص درمانی گل حنا | طریقه مصرف گل حنا
آشنایی با خواص درمانی گل حنا | طریقه مصرف گل حنا

آشنایی با گیاه گل حنا 

گل حنا گیاهی است پایا، معطر به طول 30 تا 100 سانتی متر که ساقه آن چهار گوش و گاهی کرک دار است. این گیاه در ابتدا دارای انشعابات جزیی بوده ولی در منطقه گل دار بسیار منشعب می شود. برگ های آن بیضوی یا مثلثی شکل به طول 3-5 سانتی متر دارد اما برگ شاخه های گل دار کوچیک تر هستند. این برگ ها گاهی کرک دار است و حاشیه دندانه ای عمیق دارد و جام گل برگ آن سفید رنگ بوده و گل ها به شکل دسته های 3-6 تایی روی یک دم گل کوتاه در محور برگ ها قرار دارند.گل حنا در شمال آمریکا یافت می شود و بومی مناطق مدیترانه ای شرقی است که در اروپای جنوبی به عنوان گیاه زینتی و گاهی نیز در مناطق سنگی پراکنده است ولی می توان آن را در ایران اطراف تهران، نواحی شمالی و شرقی ایران و آذربایجان مشاهده نمود.

کشت این گیاه به وسیله دانه که به آهستگی رشد می کند و یا با تقسیم گیاه در خاک خوبی که زیاد خشک نباشد انجام می گیرد.

گونه های مختلف از گل حنا وجود دارد که یکی از انواع آن نوع خال خال گل حنا است. همچنین گل حنا نارنجی نیز در درمان مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

خواص درمانی گیاه گل حنا 

  • تسکین دهنده پوست و درمان جوش هایی که در اثر در معرض بلوط سمی پیدا شده اند : از عصاره گل حنا استفاده گردد.
  • حذف زگیل : گل حنا یک راه طبیعی برای ار بین بردن دائمی زگیل می باشد.به این منظور عصاره حاصل از این گیاه را بر روی ناحیه آسیب دیده مالیده و سپس آن را با استفاده از باند بپوشانید. استعمال عصاره گل حنا بطور روزانه باعث خلاصی پوست شما از زگیل می گردد.
  • تسکین دهنده هموروئید : عصاره گل حنا همانند شربت و پماد برای درمان بواسیر و صدمات عضلات نظیر رگ به رگ شدن کمک می کند. همچنین برگ گل حنا شامل یک عنصر ضدالتهابی است که معمولا برای درمان بواسیر توصیه می گردد.
  • تسکین دهنده گزش حشرات : با استفاده از آب گل حنا می توان به گزیدگی ناشی از حشرات را درمان نمود،همچنین تحقیقات نشان داده است که در درمان نیش زنبور ، نیش پشه و نیش زنبور عسل موثر خواهد بود. آب گل حنا برای از بین بردن درد همراه با کبودی ، سوختگی های جزئی و بریدگی ها هم به کار گرفته می شود.
  • درمان عفونت های قارچی پوست : ساقه گیاه گل حنا خاصیت ضدقارچی دارد. بنابراین آب خارج شده از ساقه این گیاه در درمان عفونت های قارچی به کار می رود. آب حاصل از این گیاه به علت خواصی که دارد می تواند در درمان مشکلات پوست سر خارش دار مانند اگزما به کار رود.

[ type=”red”]گیاهلن دیگری که باعث درمان عفونت های قارچی پوست می شوند عبارتند از: تخم کتان ، آلاله

  • کمک به دستگاه گوارش : گیاه گل حنابه درمان اختلالات دستگاه گوارش کمک می نماید.چای حاصل از گیاه گل حنا بدون شک قابل مصرف است و برای از بین بردن گرفتگی های معده کاربرد دارد. با این حال کارشناسان نسبت به نوشیدن این چای هشدار داده اند زیرا امکان دارد باعث بروز استفراغ می شود. همچنین گل حنا شامل مقدار زیادی سلنیوم است از این رو استفاده خوراکی این گیاه می تواند خطر مسمومیت با سلنیوم را در فرد افزایش دهد.
  • ترمیم زخم ها: این گیاه زخم ها را ترمیم نموده و به بهبود آن کمک  می کند، همچنین برای درمان و ترمیم زخم ها می توان از ریشه گیاه کهورک استفاده نمود.

 

آشنایی با خواص درمانی گل حنا | طریقه مصرف گل حنا
آشنایی با خواص درمانی گل حنا | طریقه مصرف گل حنا

طریقه تهیه دم نوش گل حنا 

به این منظور 5-25 گرم گیاه را در یک لیتر آب جوش بریزید ولی نجوشانید پس از گذشت 10 دقیقه دمنوش آماده ی مصرف می باشد.

خواص درمانی دمنوش گل حنا

  • رفع اختلالات معدی، تهوع
  • درمان درد شکم
  • تسکین حالات عصبی
  • رفع برونشیت به عنوان خلط آور ( این اثر مورد تردید است)

نکات بیشتر درباره گیاه گل حنا 

افرادی که به اوروشیول یک ماده شیمیایی در سم پیچک حساسیت دارند و وقتی که تصادفا آن را لمس کنند بثورات خارش دارد بروز پیدا می کنند. این بثورات آلرژیک را می توان براحتی با استفاده از آب بدست آمده از ساقه گل حنا درمان کرد. این یک شیوه سنتی در درمان بشمار می آید که ساقه گیاه را تکه تکه می کنید و مشاهده می کنید که یک مایع نظیر آب از ساقه خارج می شود. این قسمت آبدار از ساقه را بر روی نواحی آسیب دیده بمالید. اگر بلافاصله بعد از بروز دانه ها یا نواحی تحریک شده پوست از این مایع استفاده کنید ، تنها یکبار استعمال کافی می باشد. با این حال اگر چند روز بعد از بروز بثورات آن را مورد استفاده قرار داده باشید ، باید 3 تا 4 روز آب ساقه را بر روی پوست خود بمالید.

 

نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.

 

[ type=”green”] این مطلب ممکن است حاوی تمام خواص گیاه گل حنا نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.

گرد آوری و تنظیم : نماگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا