زندگینامه بزرگان دینمذهبی

زندگینامه ایت الله فیروز آبادی

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

زندگینامه آیت الله حاجی سید رضا فیروز آبادی 

 

زندگینامه ایت الله فیروز آبادی (ع)
زندگینامه ایت الله فیروز آبادی (ع)

در پستهای قبل نیز می توانید با زندگینامه شیخ حسنعلی نخودکی و ملا محمد مهدی نراقی آشنا شوید .ایت الله فیروز آبادی از جمله فقهای بودند که در زمان حیاتشان در خدمت مردم بودنده اند و هیچ زمانی از خدمت گذاری غافل نشدند ..ایشان از فضلای اهل تقوا و سیاستمدار و روحانی برجسته و نیکوکار مبارز بودند .

 

دوران زندگی آیت الله فیروز آبادی 

آیت الله حاجی سید رضا فیروزآبادی، فرزند سید هاشم، در سال1251خورشیدی در فیروزآباد شهرری به دنیا آمد.تحصیلات ابتدایی خویش را در زادگاهش، فیروز آباد آغاز کرد. وی بعداً در مدرسه آصفیه نزدیک مسجد جامع تهران ادامه تحصیل داد.

فیروز آبادی درسال 1253 هجری شمسی در حوادث مشروطه شرکت داشت. او درسال 1294 نماینده الیغار و فشافویه در دوره سوم بود وی در سال 1303 دستگیر شده و به کلات نادری در خراسان تبعید شد. فیروز آبادی درسال1305 به عنوان نماینده مردم تهران وارد ششمین دوره شد و این جایگاه حتی در هفتمین دوره نیز ادامه یافت. فیروزآبادی همچنین درشکل گیری جبهه ملی دوم و تاسیس جمعیت نهضت آزادی نقش به سزایی داشت و حرکتهای سیاسی خود را از طریق دو جریان تعیین نمود.

آیت الله فیروزآبادی در غائله جمهوری‌خواهی همراه سید حسن مدرس که از رهبران مبارزه با جمهوریت بود، قرار گرفت و با هرگز حاضر به ترک رویه خود نشد. علاوه بر آن انجمنی هم از کلیه اصناف تهران تشکیل داد که در منزل وی اقداماتی علیه جمهوریت داشتند.

بدین ترتیب وی در فاصله سالهای 1294ش. تا 1322ش. در دوره‌های سوم، ششم، هفتم و چهاردهم، یعنی برای چهار دوره نماینده مجلس شورای ملی بود. در دوره سوم از شهر ری و در دوره‌های 6 و 7 و 14از تهران به نمایندگی انتخاب گردید.

او حقوق دریافتی از مجلس را صرف ساختن بیمارستان بزرگی و مسجد فیروزآبادی در شهر ری کرد که به نام خودش مشهور شد. او در شروع فعالیت جبهه ملی ایران (دوم) نیز فعالیت می‌کند. وی همچنین در تاسیس جمعیت نهضت آزادی ایران حضور داشت.

 

اولین دوره نمایندگی فیروز آبادی 

در دوره سوم مجلس اهالی غار و فشافویه ایشان را به سمت نمایندگی مجلس شورای ملی انتخاب نمودند.

گویند موقعی که قرائت آرا پایان یافت و احراز نمایندگی ایشان مسلم شد آقای حاج معین الواعظین از حضرت عبدالعظیم به فیروزآباد شتافت و مژده نمایندگی ایشان را داد و از ایشان مژدگانی خواست. ایشان اظهار داشت مژده را باید موکلین من بدهند که چنین وکیلی پیدا نموده اند، که در هر حال حفظ حقوقشان را از وظایف حتمی خود می داند.

باری به مجلس شورای ملی رفت و همیشه در نطقها و بیانات خویش طرفداری و حمایت از ضعفا و مستمندان را وجهه همت خویش ساخت. بیانات ایشان قبل از دستور و حین طرح لوایح دولت، مستلزم کتاب مبسوطی است که در موقع خود عرضه خواهد شد. در تمام ادوار نمایندگی از حقوق نمایندگی استفاده ننمود و حقوقشان در صندوق مجلس جمع آوری شد.

 

همکاری با فیروز آبادی  شهید سید حسن مدرس

در دوره پنجم زمزمه­ی جمهوریت در ایران پیدا شد. فیروزآبادی چون در آن سال برای انتخاب وکیل ورامین، چند نفر کشته شده بود، معتقد بود که فعلاً جمهوریت به درد مردمی که برای انتخاب نماینده مجلس چند نفر را می کشند، نمی خورد، به این دلیل در صف مرحوم سیدحسن مدرس که قهرمان مبارزه با جمهوریت بود قرار گرفت و چون با هیچ تطمیع و تهدیدی حاضر به ترک رویه خویش نشد، و به علاوه انجمنی هم از کلیه اصناف تهران تشکیل داد که در منزلشان اقداماتی علیه جمهوریت داشتند، از طرف حکومت نظامی وقت مرتضی خان یزدان پناه در یکی از شبهای جلسه دستگیر شد.

 

احداث بیمارستان و سایر ابنیه خیریه

وی در تمام مدتی که نماینده? مجلس بود، حقوقی از مجلس دریافت ننمود و تنها هنگامی که تصمیم گرفت که بیمارستانی در شهر ری و حضرت عبدالعظیم بسازد، حقوق خود را از مجلس شورای ملی گرفت و آن را به مصرف بخشی از مخارج و هزینه‌های بیمارستان رسانید. فیروزآبادی، باغ حرمت الدوله را که مساحتی حدود 62000 متر مربع داشت، از وُرّاث او، از قرار متری یک قران خرید و شروع به احداث ساختمان‌هایی برای امور خیریه نمود. ساختمان‌هایی که او احداث نمود، عبارتند از: بیمارستان صدتختخوابی، بیمارستان سیصد تختخوابی، و بالاخره شمار تختهای بیارستان مزبور را، به 640 تختخواب رسانید. این بیمارستان که در روز دوم آذر ماه 1313به همت سید رضا فیروز آبادی افتتاح شد، امروزه هنوز هم با نام بیمارستان فیروزآبادی دائر می‌باشد و یکی از بهترین بیمارستان‌های تهران به شمار می آید. این بیمارستان در حال حاضر از بیمارستان‌های تابعهدانشگاه علوم پزشکی ایران می‌باشد

فیروزآبادی بعد از إتمام بنای بیمارستان، یک زایشگاه مدرن و یک مسجد بزرگ نیز، در جنب بیمارستان خویش، احداث نمود. سپس پرورشگاه و دارالایتامی بزرگ نیز، در جنب مسجد و بیمارستان نمود

 

زندگینامه ایت الله فیروز آبادی (ع)
زندگینامه ایت الله فیروز آبادی (ع)

زندگی خصوصی و مرگ فیروز آبادی 

فیروزآبادی دو همسر داشت که ازیکی هشت فرزند (چهار پسر و چهار دختر) و از دیگری چهار فرزند (دو پسر و دو دختر) مجموعاً دارای دوازده فرزند است. فرزندان و نواده و احفاد ایشان نیز در حال حاضر به یکصد نفر بالغ هستند. اهتمام فیروز آبادی به بنای مریض‌خانه از حقوق نمایندگی مجلس و محصول عمل او در تولید زراعی و ایجاد دارالایتام، آموزشگاه و مدرسه نمونه از فعالیتهای روزمره وی بودند.

حاج سید رضای فیروزآبادی، در14مرداد1344 در سن 93 سالگی در تهران درگذشت و در مقبره‌ای که در جنب بیمارستان خویش، برای خود بنا نموده بود، به خاک سپرده شد

 

درباره او

مهدی بامداد، نویسنده کتاب شرح حال رجال ایران، در مورد وی می‌نویسد:

فیروزآبادی از روحانیون خیّری است که در قرن اخیر وجود داشته و در عالم خودش در امور خیریه، در میان روحانیون، کم نظیر و بلکه بی نظیر بوده‌است.

 

منبع :ویکی

گردآوری :نماگرد

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا