اخبار

ولادت حضرت ابوالفضل +نماهنگ هم خوانی به مناسبت ولادت

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

چهارم شعبان تولد حضرت ابوالفضل

ولادت حضرت ابوالفضل
ولادت حضرت ابوالفضل

حضرت ابوالفضل از پدرش شجاعت هاشمی و از مادرش شجاعت کلابی و عامری را به ارث برده بود .بدین منظور تربیت شده بود تا قهرمان کربلا باشد .روز عاشورا هیچ گاه امام حسین به برادرش ابوالفضل اجازه جهاد نداند،وگرنه احدی از لشکر دشمن باقی نمی ماند یا کشته می شدند و یا فرار می کردند.بلکه به او فرموند برای کودکانم آب بیاور.

 

تولد حضرت ابوالفضل

حضرت ابوالفضل (ع)در روز چهارم شعبان سال 26 هجری به دنیا آمد . در جنگ صفین سن آن حضرت بین پانزده تا هفده سال بوده ولی پدرش اجازه رزم نمی داند  و حضرت زینب بیست سال از ایشان بزرگ تر بوده است . در هنگام شهادت پدر 18 سال داشتند و در کربلا سی وهفت ساله می باشد .

 

نام و القاب حضرت ابوالفضل 

عباس نام معروف ایشان است .عباس به معنای شیر بیشه و شیر درنده است . چون آن جناب بسیار شجاع بود و در میدان نبرد مانند شیر غضبناک حمله می کرد .از القاب دیگر آن حضرت می توان ابوالفضل ، ابوفاضل ،ابوالقربه ،قمر بنی هاشم ،باب الحوائج که در میان شیعه وسنی شهرت یافته است .عبدصالح ،سقا ، پرچمدار اشاره کرد .

 

ولادت حضرت ابوالفضل
ولادت حضرت ابوالفضل

 

مادر حضرت ابوالفضل

مادر حضرت ابوالفضل فاطمه دختر حزام کلابیه بود که بعدها به ام البنین معروف شد .حضرت امیر المومنین به برادر خود عقیل فرمودند : زنی از تبار دلاوران برای من اختیار کن تا از او فرزندی شجاع و دلیر به دنیا آید .عقیل فاطمه کلابیه را برای آن حضرت برگزید که قبیله و خاندانش در شجاعت بی مانند بودند .ام البنین ایمانی استوار و صفاتی نیکو داشت و به مقام شامخ اهل البیت آگاه بود و به آنها علاقه زیاذی داشت ،چهار جوان خود را در راه دفاع از امام زمان خود تقدیم کرد .

 

ولادت حضرت ابوالفضل
ولادت حضرت ابوالفضل

شمائل حضرت ابوالفضل

حضرت عباس چنان خوش سیما و زیبا روی بود که به ماه بنی هاشم معروف بود .قامتی بلند داشتند چنانکه بر اسب بزرگ که سوار می شدند .هر دو پای مبارکشان به زمین می رسید .

مرحوم میرزا رضا قلی خان در «مظاهر الانوار » می نویسد حضرت ابوالفضل قامتی بلند و بازوهای دراز داشته و گویند :چون بر اسب سوار می شد و پا در رکاب میکرد زانوهای ایشان به حوالی گردن اسب میرسید . او مظهر جلال و جبروت حضرت کردگار بود .در شجاعت و مناعت بعد از حضرت امام حسن و امام حسین سر آمد اولادحضرت علی علیه السلام بودند و سپهسالار و علمدار دشت کربلا بودند .

 

ولادت حضرت ابوالفضل
ولادت حضرت ابوالفضل

فضائل حضرت ابوالفضل

حضرت عباس دارای مقام بسیار رفیع از فضل ،دانش ،تقوی ،یقین ،اطاعت ،عبادت ،آداب و اخلاق شریفه بودند و به حضرت امام حسین و حضرت زینب علاقه وافری داشتند .

روزی حضرت امیر المومنین به فرزندش عباس فرمودند بگو یک ،او گفت یک .دوباره فرمودند بگو :دو .حضرت عباس از گفتن امتناع کردد گفت :شرم دارم با زبانی که یک گفته ام دو بگویم (یعنی با زبانی که خدار را به یگانگی خوانده ام دو بگویم ،دوئیت خلاف توحید است ) امیرالمومنین میان دو چشم او را بوسیدند .

زمانی که حضرت ابوالفضل به شهادت رسید امام سجاد جسد عمویش عباس را همانند پدرش خود در دل خاک نهادند . این بیانگر این است که جسد مطهر حضرتش چون ذوات مقدسه معصومین است سزوار نبود کسی دیگر دفن نماید .

 

ولادت حضرت ابوالفضل
ولادت حضرت ابوالفضل

علم سردار کربلا

حضرت عباس از بزرگان اهل فضل و بصیرت و آگاه به اسرار خاندان عصمت و طهارت بوده است .آن بزرگوار دانایی درس ناخوانده که علمش از منبع فیض الهی نشات می گیرد . وی در دامان پدرش امیرالمومنان و برادران بزرگوارش امام حسین و امام حسن اسرار الهی را آموخته و از دامان پر فیض آن بزرگواران بهرمند شده است . حضرت ابوالفضل بسان خواهرش زینب کبری است که به تصریح امام سجاد (ع) دانای درس ناخوانده است .

 

ادب حضرت ابوالفضل

هیچ گاه بدون اذن امام حسین نزد او نمی نشست ،و مانند بنده ای در کنار مولای خود بود . واوامر ایشان را بیش از دیگران اطاعت می نمود.و امام حسین را با ندای «یا ابا عبدالله »«یابن رسول الله »«یا سیدی » صدا می فرمدند .در تمام عمر هیچ گاه ایشان را برادر خطاب نکردند مگر در روز عاشورا.

ازنمونه های  ادب حضرت ابوالفضل می توان اشاره داشت به روز عاشورا که توانستند به آب دست پیدا کنند .چون  می دانستند بچه ها در خیمه تشنه هستند. به آن لب نزدند سعی در رساندن آب به خمیه گاه  داشتند

 

ولادت حضرت ابوالفضل
ولادت حضرت ابوالفضل

تولد حضرت ابوالفضل در سال 97

تولد حضرت ابوالفضل چهارم ماه شعبان است . که اول اردیبهشت سال 1397است که این روز به نام جانباز نامگذاری شده است .ما نیز به نوبه خود این روز را به دلاور مردان جنگ تحمیلی تبریک می گویم .

 

 

گردآوری :گروه مذهبی نماگرد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا