دانستنی های سلامتشناخت داروهاطب سنتی و داروهای گیاهی

آشنایی با خواص درمانی گیاه توری برای کاهش وزن

4.5/5 - (4 امتیاز)

[ type=”blue”]گیاه توری یا ملکه توری در لیست گیاهان دارویی ایران قرار دارد. از خواص درمانی گیاه توری می توان به کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش علائم یائسگی و … اشاره نمود.

 

آشنایی با خواص درمانی گیاه توری برای کاهش وزن
آشنایی با خواص درمانی گیاه توری برای کاهش وزن

آشنایی با گیاه توری

گیاه توری با نام علمی Woodfordia fruticosa (L .) Kurz از خانواده ی حنا Lythraceae می باشد. این درختچه دارای ارتفاع ۳ تا ۷ با پوست تنه ی سفید یا خاکستری، برگ های نوک تیز بیضی با رنگ سبز مایل به قهوه ای، گل های ارغوانی یا قرمز تیره ( گل ها در فصل تابستان شکوفا می شود) و میوه های کپسولی چوبی می باشد. این گیاه بومی کشورهای گرمسیری جنوب آسیایی مانند حاره و چین بوده و همچنین در سایر نقاط جهان  پرورش داده می شود و در ایران به صورت زینتی کاشته می شود.

این گیاه در کشور چین بصورت مصارف دارویی مورد استفاده قرار گرفت به طوری که آن ها از گلبرگ های گیاه توری جوشانده تهیه و در جهت رفع برخی از بیماری ها استفاده می نمودند. پس از آن دانشمندان ژاپنی هم به خواص درمانی گیاه توری پی برده و آن را به کار می بردند.

نام دیگر گیاه توری:  Lagerstremie de 1 Linde – Common crape myrtle

خواص درمانی گیاه توری

  • کاهش وزن: یکی از مهم ترین خواص درمانی گیاه توری کاهش وزن می باشد. در مطالعات صورت گرفته توسط دکتر استیون برندج مشخص شد گیاه توری به ترشحات هورمون سیری کمک نموده و همین امر باعث کاهش وزن می گردد. همچنین دیگر دانشمندان معتقدند استفاده از جوشانده ی گیاه توری متابولیسم را افزایش داده و به همین منظور باعث کاهش وزن می گردد. برای کاهش وزن می توان از خواص درمانی گیاه ترشک نیز استفاده نمود.
  • کاهش علائم یائسگی: یکی دیگر از خواص درمانی گیاه توری کمک به کاهش علائم یائسگی مانند گر گرفتگی، تعرق شبانه، خشکی واژن و تغییر در خلق و خو می باشد. از آنجایی که این گیاه در هورمون ها تاثیر گذار بوده و از طرفی به تنظیم سطح استروژن می پردازد می تواند باعث کاهش علائم یائسگی گردد.
  • کاهش فشار خون: مصرف جوشانده ی گیاه توری منجر به کاهش فشار خون می گردد. این از مهم ترین خواص درمانی گیاه توری می باشد چرا که داشتن فشار خون بالا منجر به مشکلاتی مثل سکته مغزی،حملات قلبی و … می گردد. علاوه بر این گیاه می توان از خواص درمانی اسفرزه استفاده نمود.
  • ضد سرطان: وجود میزان بالایی از آنتی اکسیدان در گیاه توری این گیاه را به دارویی ضد سرطان تبدیل نموده است. آنتی اکسیدان‌ ها عملکرد رادیکال‌ها را خنثی نموده و به مبارزه با سرطان می پردازد. برای تاثیر گذاری بیشتر می توان آن را گیاه جو دو سر مصرف نمود.
  • کنترل دیابت: تحقیقات سال 2001 دانشگاه پزشکی اوساکا ژاپن اثرات هورمونی گیاه توری را تائید نمود. این تحقیقات منجر به کنترل دیابت گردید و همچنین مشخص شد جوشانده ی آن باعث ترشح هورمون انسولین شده و در نتیجه قند خون را تنظیم می‌ کند. . همچنین برای کنترل و درمان دیابت می توان ازخواص درمانی  سنبل الطیب استفاده نمود.
  • مدّر: گیاه توری مدر بوده و همچنین برای رفع تکرر ادرار استفاده می گردد.

 

آشنایی با خواص درمانی گیاه توری برای کاهش وزن
آشنایی با خواص درمانی گیاه توری برای کاهش وزن
  • مسهل: برگ، گل و پوست درخت توری مسهل می باشد. علاوه بر این گیاه می توان از خواص درمانی گیاه توج استفاده نمود.
  • قابض: ریشه ها و گل های گیاه توری قابض می باشد. همچینین می توان از گیاه کلیر استفاده نمود.
  • بند آوردن خون: از گرد پوست ساقه های گیاه توری استفاده گردد.
  • درمان و رفع آبسه و زخمها: شستشوی موضع با جوشانده نسبتا غلیظ گیاه توری توصیه می گردد.  همچنین سرشاخه های میوه دار گیاه را به صورت زغال درآورده و گرد آن را به عنوان یک گرد قابض برای درمان زخم ها استفاده می گردد.
  • درمان سرماخوردگی: از جوشانده گل های توری استفاده گردد.
  • معالجه اسهال خونی: با مصرف گیاه توری بصورت جوشانده می توان به اسهال خونی خاتمه داد، همچنین گیاه برهان هم باعث درمان این بیماری می گردد.
  • درمان روماتیسم و جراحتهای داخلی: علاوه بر این گیاه می توان از خواص شکوفه گیاه خلنگ استفاده نمود.
  • رفع خونریزی رحم
  • رفع اختلالات کبد
  • رفع و درمان ناراحتیهای بواسیر: گیاه توری درمان مناسبی برای بیماری بواسیر می باشد.
[ type=”red”]گیاهان دارویی دیگری که به درمان و رفع بواسیر می پردازند عبارتند از:  اسفرزه ، گل حنا، مقل ازرق و … /]

ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه توری

ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه توری عبارتند از: تانن و یک ماده رنگی قرمز

موارد احتیاطی و منع مصرف

مصرف باید با تجویز پزشک باشد.

نکات بیشتر درباره گیاه توری

  • رشد درخت توری در نواحی گرم و خشک بهتر بوده و همچنین گل های خوش رنگ تری تولید می نماید. کاشت این گیاه در نواحی مرطوب و ساحلی توصیه نمی گردد زیرا گل ها بازنشده و گیاه مورد حمله سفیدک قرار می گیرد.
  • درختچه توری بسیار گران قیمت می باشد و هر نهال آنها به قیمت 200 دلار به فروش می‌رسد.

 

 نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.

 

[ type=”green”] در این مطلب ممکن است تمامی خواص گیاه توری ذکر نشده نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.

 گرد آوری و تنظیم : نماگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا