[ type=”blue”]گیاه سیکاس در لیست گیاهان دارویی ایران قرار دارد. از خواص و فواید درمانی گیاه سیکاس می توان به قطع خونریزی زخم، نرم کننده سینه، معالجه رماتیسم و … اشاره نمود.

آشنایی با گیاه سیکاس
گیاه سیکاس چیست؟ گیاه سیکاس با نام علمی Cycad از خانواده ی سیکاداسه می باشد. این گیاه بصورت درختچه ای با برگ هایی کوتاه، پهن و کلفت می باشد که در نگاه اول شبیه به درختان خانواده ی نخل به نظر می رسد اما لینه گیاه شناس مشهور آن را در طبقه ی سرخس ها می داند. این گیاه است بومی ژاپن و جزایر جاوه بوده و همچنین در شمال ایران نیز کشت می شود و در سایر شهرهای سرد ایران زمستان ها در داخل گلخانه نگهداری می شود زیرا تحمل سرمای مناطق سرد ایران را ندارد. در کتاب طب سنتی چینی درباره این درخت آمده است که بومی ایران و جاوه است ولی در مدارک علمی گیاه شناسی ایران، این درختچه به عنوان گیاه بومی ایران مطرح نمی باشد. شاید در روزگاران کهن بوده است و نسل آن منهدم شده و دوباره به ایران وارد شده است. ایندرختچه ای بسیار زیبا و همیشه سبز نخل مقابل مهمان خانه رامسر در حدود 50 سال قبل کاشته شده بود.

خواص درمانی گیاه سیکاس
- قطع خونریزی: کرک های بین برگ ها و همچنین گرد برگ های تغییر شکل یافته آن که تخم آن را در بر می گیرد شبیه پشم بوده و برای قطع خونریزی بر روی زخم ها استفاده می شود. بدین منظور بصورت ضماد استفاده گردد. علاوه بر این گیاه می توان از خواص درمانی گیاه اسفرزه استفاده نمود.
- جلوگیری از رشد تومورهای سرطانی بدخیم: تخم این گیاه دارای فواید و خواص درمانی بوده که یکی از آن خواص جلوگیری از رشد تومورهای سرطانی بدخیم می باشد.
- جوان کننده: فکول مغز چرب تنه درختچه و نشاسته مغز تخم آن جوان کننده می باشد.
- ازدیاد طول عمر انسان: فکول مغز چرب تنه درختچه و نشاسته مغز تخم آن باعث افزایش طول عمر انسان می گردد.
- تونیک و مقوی نرم کننده سینه: مهم ترین خواص و فواید درمانی گیاه سیکاس میوه و تخم آن می باشد که دارای خواص درمانی تونیک و مقوی نرم کننده سینه می باشد.
- قابض و مدر: جوانه های انتهایی شاخه ها قابض و مدر می باشد. همچنین سرشاخه گل مینا هم دارای خاصیت قابض و مدر می باشد.
- معالجه روماتیسم: علاوه بر گیاه سیکاس برای درمان روماتیسم می توان از ضماد گیاه آلاله و یا ترتیزک استفاده نمود.
- قاعده آور

ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه سیکاس
از نظر ترکیبات شیمیایی مخروطه های اتامین دار گیاه دارای مواد سیکازین و نئوسیکازین و نئو سیکازین ب و مقدار کمی ماکروزامین و گلوکوزیدهای ناشناخته دیگری می باشد. از مغز تخم آن ماده لامیناری بیوز و سیکازین و نئو سیکازین آ جدا شده است، با بررسی ساختمان ماده سیکازین نتیجه گرفته شده است که همان گلو کوزیلوکسی آزوکسی متان است. از هیدرولیز ماکروزامین مواد سیکازین، کسیلوز، گلوکوز و پریموروز حاصل می گردد.
موارد احتیاطی و منع مصرف
مصرف باید با تجویز پزشک باشد.
نکات بیشتر درباره گیاه سیکاس
- سیکاس از ژاپن و چین وارد شده و کاشته شده است و ظاهرا به جز این که چند مورد مسمومیت از پوست آن گزارش شده از سایر جهات گیاه دارویی بسیار مفیدی است. از تخم های آن یک گلیکوزید سمی جدا شده است.
- مغز چوب تنه آن فکول دارد و خوراکی است و نوعی ساگو می باشد.

[ type=”green”] این مطلب ممکن است شامل تمامی خواص گیاه سیکاس نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.
گرد آوری و تنظیم : نماگرد
سلام درمنزل ماسی کاسگل داد دیدم که خیلی زنبور دور ان جمع شدندپس خاست ذارذ
سلام من چند تا از این سیکاس دارم که بذر نارنجی دارن آیا میشه همینجوری بذرشو مثل میوه خورد