دانستنی های سلامتشناخت داروهاطب سنتی و داروهای گیاهی

آشنایی با خواص درمانی گیاه خرمندی (کلهو) برای سلامتی

4.8/5 - (5 امتیاز)
[ type=”blue”]گیاه خرمندی یا کلهو در لیست گیاهان دارویی ایران قرار دارد. ضد انگل، ضد تب، تصفیه کننده خون و … از خواص درمانی گیاه خرمندی می باشد.

 

آشنایی با خواص درمانی گیاه خرمندی(کلهو) برای سلامتی
آشنایی با خواص درمانی گیاه خرمندی(کلهو) برای سلامتی

آشنایی با گیاه خرمندی(کلهو)

گیاه خرمندی یا کلهو با نام علمی Diospyros lotus می باشد. این گیاه دارای ارتفاع متوسط، برگ های بیضی سبز تیره، گل های  کوچک، میوه ی گوشتی و فندقی که در پاییز به بار می آید، می باشد. این گیاه در بومی جنگلهای آسیای معتدله و چین و در جنگلهای شمال ایران است و همچنین می توان آن را در آستارا تا گرگان مشاهده نمود.

این گیاه در نواحی شمالی ایران نام های گوناگونی دارد مثلا در آستارا و طوالش آمبرو، در گیلان آربا و اربه، در رامسر خرما، در مازندران و میان در خرمندی و خروندی، در رامیان انجیر خرما، در گرگان اندی خرما، اینده خرما و آندو خرما، در نواحی نور و کجور و آمل درختان نر آن را کلهو و کهلو و درخت های ماده آن را خرمنی – خرمنی می نامند.

خواص درمانی گیاه خرمندی(کلهو)

  • مسکن: یکی از مهم ترین خواص درمانی گیاه خرمندی مسکن بودن آن است. در چین از تخم خرمندی به عنوان مسکن استفاده می گردد.علاوه بر این گیاه می توان از خواص درمانی گیاه لاواند استفاده نمود.
  • ضد تب: میوه ی گیاه خرمندی ضد تب می باشد. علاوه بر این گیاه می توان از خواص درمانی گیاه شبدر ترشک جنگلی استفاده نمود.
  • ضد انگل: یکی دیگر از خواص درمانی گیاه خرمندی خاصیت ضد انگل آن می باشد. این گیاه با داشتن ماده ای به نام دیسپروکوئینون برای دفع برخی انگل ها اثر مثبت دارد و برای برخی دیگر مانند انگل های آسکارید بی اثر است. خرمندی را می توان با خرما مصرف نمود.
  • ازدیاد ترشحات بدن
[ type=”red”]گیاهان ضد انگل دیگر عبارتند از:شبدر ترشک، خرفه پر پهن،  گیاه سریش، گیاه بسپایک،‌ گیاه لیلکی سه خار، گیاه چای کوهی و …

 

آشنایی با خواص درمانی گیاه خرمندی(کلهو) برای سلامتی
آشنایی با خواص درمانی گیاه خرمندی(کلهو) برای سلامتی

ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه خرمندی(کلهو)

ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه خرمندی عبارت است از: تانیک اسید، قند انورت و مالیک اسید یافت، فلانوئید، میریسیترین، تانن، اسید های آلی،  قند انورتین و ماده امولسین

موارد احتیاطی و منع مصرف

مصرف باید با تجویز پزشک باشد.

نکات بیشتر درباره گیاه خرمندی(کلهو)

  • در آمریکا از عصاره شیرین خرمندی به عنوان ماده شیرین مفید طبیعی در ساختن انواعی شیرینی استفاده می گردد.
  • خرمندی بهترین پایه برای پیوند خرمالو است و پایه نر آن برای تلقیح خرمالو می باشد.
  • چوب  درخت خرمندی سفت و سخت بوده و برای تهیه ماسوره نساجی به کار می رود، همچنین از میوه آن در محل دوشاب درست می کنند.

 نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.

 

[ type=”green”] در این مطلب ممکن است تمامی خواص گیاه خرمندی ذکر نشده نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.

 گرد آوری و تنظیم : نماگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا