دانستنی های سلامتشناخت داروهاطب سنتی و داروهای گیاهی

اناریجه چیست – خواص دارویی گیاه اناریجه | عوارض آن

4/5 - (7 امتیاز)
[ type=”blue”]گیاه اناریجه در دسته ی گیاهان دارویی ایران قرار گرفته است. از خواص دارویی گیاه اناریجه می توان به درمان فشار خون بالا و همچنین ضد سرطانی بودن آن اشاره نمود.

اناریجه چیست - خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه
اناریجه چیست – خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه

آشنایی با گیاه اناریجه

اناریجه یا شاهپسند از خانواده ی چتریان(Umbelliferae)است و نام علمی آن (Froriepia subpinnata) می باشد که در استان های گلستان و استان‌های گیلان و مازندران روییده و فقط یک گونه در ایران دارد. اناریجه جزء سبزیهای خوشبو است و از نظر شکل ظاهری شبیه به سبزی جعفری است. این گیاه در گیلان به گیجای معروف می باشد. همچنین ساقه های آن دو به دو روبه روی یک دیگر و با طولی حداکثر برابر با ۳۰ سانتی متر می باشد و برگ های بریده بریده و منظم روی آن قرار گرفته اند. این گیاه در قسمت پایین به رنگ قهوه ای بوده و هرچه به ساقه نزدیک شده رنگ آن به سبز تغییر کرده است .

اناریجه در اواخر فصل اسفند و اوایل فصل بهار می‌روید و تا اواخر اردیبهشت‌ماه می‌توان از آن استفاده کرد. فصل گل‌دهی و میوه دهی اناریجه نیز اواخر تابستان است.

هر چقدر رنگ گیاه اناریجه سبز روشن باشد تازه‌تر بوده و هرچه رنگ آن سبز تیره باشد کهنه تر و ارزش غذایی آن کم است.

این گیاه در مراتع جنگلی گالیکش و در روستای مان به صورت خودرو و فراوان یافت می شود همچنین در ایمن آباد و کروکلا و نیز سایر مناطق مازندران و از جمله کنار رودخانه ها(کیله های طبیعی) و یا کنار شالیزارها یا آیش و نقاط باز جنگلی می‌روید و مورد استفاده شهروندان شمالی به خصوص روستاییان و حتی شهرنشینان آن منطقه قرار می‌گیرد.

اناریجه چیست - خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه
اناریجه چیست – خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه

 

خواص درمانی گیاه اناریجه 

ضد سرطان: خواص گیاه اناریجه ضدسرطانی بوده و ترکیبات متفاوتی که در اناریجه وجود دارد باعث شده این گیاه بدن را مقابل مقابل سرطان ایمن کند . همچنین می توان برای درمان سرطان از گیاهان دارویی دیگر مانند فرفیون،  چله داغی و … استفاده نمود.

درمان فشار خون بالا: مصرف اناریجه باعث کاهش فشار خون می گردد.

[ type=”red”] گیاهان دارویی دیگر که در درمان فشار خون موثرند عبارتند از: کلپوره، چوچاغ، اقاقیا و …

اناریجه چیست - خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه
اناریجه چیست – خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه

طریقه ی مصرف گیاه اناریجه

  • اناریجه را می توان خشک کرد و در نوشیدنی ها از آن استفاده نمود. بعضی ها نیز گیاه اناریجه را بصورت خشک شده در کوکو و ماست کیسه ای می ریزند.
  • از گیاه اناریجه می توانیدبه صورت دمنوش یا جوشانده نیز استفاده نمایید و در صورت تمایل به دلیل داشتن عطر تند آن مقداری عسل به آن اضافه کنید .
  • در استان های شمالی از گیاه اناریجه جهت طبخ غذا استفاده می کنند که بسیار لذیذ است. انواع غذاهای محلی که با گیاه اناریجه طبخ می شود عبارتند از: آش خمیر، آش شوربا، آش دوغ، آش ماستی، کوکو سبزی و به خصوص مرغ شکم پُری و  ماهی شکم پُری(برای این منظور برگ های تازه ی این گیاه را که در اوایل زمستان تهیه شده به همراه سایر گیاهان صحرایی معطر مانند اوجی و نیز برخی سبزیجات باغی مانند جعفری خرد و استفاده می کنند.)
اناریجه چیست - خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه
اناریجه چیست – خواص دارویی و عوارض مصرف گیاه اناریجه

 

موارد احتیاطی و منع مصرف اناریجه 

بدلیل ناقص بودن تحقیقات در مورد خواص و ترکیبات این گیاه، در مصرف آن دقت لازم را داشته باشید و از مصرف بی رویه این گیاه که ممکن است آسیبی در پی داشته باشد پرهیز کنید.

 

ویدئو آشنایی با گیاه اناریجه

نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.

 

[ type=”green”]ممکن است در این مطلب تمامی خواص گیاه اناریجه ذکر نشده نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.

گرد آوری و تنظیم : نماگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا