
آشنایی با گیاه پیچک صحرایی
گیاه پیچک صحرایی با نام Field bindweed گیاهی علفی است که دارای ساقههای منشعب، برگ های بیضوی دراز، گل های صورتی رنگ با لکههای ارغوانی و میوه ایی آویخته می باشد.
این گیاه در اکثر مزارع، باغها و کنار جادهها دیده می شود و همچنین در بعضی از نواحی ایران مانند خراسان، قم، آبادان، فارس و اطراف تهران یافت میشود.
نام های فارسی دیگر گیاه پیچک صحرایی: پیچک، نیلوفر، آلوشک، لولا (در کردی و اورامی لولاو)، لبلاب، ویول
نام عربی عربی: طربوش الغراب

خواص درمانی گیاه پیچک صحرایی
- ملین و صفرابر: از مهم ترین خواص درمانی گیاه پیچک صحرایی صفرابر می باشد. که این خاصیت در برگ گل و ریشه ی این گیاه میباشد.
- درمان یبوست: ریشه گیاه پیچک صحرایی دارای مواد رزینی می باشد که آن را به یک مسهل تبدیل نموده و به همین جهت در درمان یبوست نفش مهمی دارد. بدین منظور از دم کرده ی ریشه ی این گیاه استفاده گردد.
- التیام زخمها: از برگ های تازه ی این گیاه به عنوان ضماد استفاده گردد. علاوه بر این گیاه می توان از خواص نیشکر استفاده نمود.
- درمان سیفیلیس: در گذشته از این گیاه برای درمان سیفیلیس استفاده می شد.
- رفع ترشحات زنانگی
- درمان زردی
ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه پیچک صحرایی
ریشه پیچک صحرایی دارای یک نوع ماده رزینی است که خاصیت مسهلی آن هم به این دلیل است. تاکنون در پیچک صحرایی هیچ نوع آلکالوئیدی شناسایی نشده است .
موارد احتیاطی و منع مصرف
مصرف باید با تجویز پزشک باشد.
نکات بیشتر درباره گیاه پیچک صحرایی
نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.
[ type=”green”] در این مطلب ممکن است تمامی خواص گیاه پیچک صحرایی ذکر نشده نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.
گرد آوری و تنظیم : نماگرد