زندگینامه بزرگان دین

وفات حضرت زینب سلام الله علیها +مداحی با صدای زیبای موذن زاده

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

مروی کوتاه برزندگی حضرت زینب

وفات حضرت زینب سلام الله علیها
وفات حضرت زینب سلام الله علیها

حضرت زینب بانوی بودند که در فصاحت و بلاغت و عبادت و زهد و تدبیر و شجاعت شبیه به پدر ومادر خود بودند .ایشان برگزیده زنان طاهر و پاکیزه و از نیکوترین آنها و از فرزانه ترین روزگار بود که در شجاعت زبان زده خاص وعام بود و برای اهل حق یاور و معین بود . این بانوی بزرگوار در 15 رجب سال 62 هجری وفات کردند .در محل دفن ایشان بین مورخین اختلاف است.

می توانید دیگر زندگینامه های ائمه اطهار و علمای برجسته تاریخ را در ساینت نماگرد مطالعه کنید

تولد حضرت زینب

بنابر تحقیق بعضی از بزرگان دین حضرت زینب در روز پنجم جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری بوده است .از روایات می توان استفاده کرد و به این نتجه رسید که ایشان بعد از حضرت سید شهدا به دنیا آمد و ام کلثوم خواهر ایشان بعد از حضرت زینب چشم به جهان گشودند .حضرت زینب چهار سال قبل از وفات پیامبر به دنیا آمدند . وی اولین دختر حضرت فاطمه و حضرت علی علیه السلام هستند .

نام گذاری حضرت زینب 

چون حضرت زینب به دنیا آمدند .حضرت فاطمه کودک را امیر المومنین آوردند تا نام گذاری کنند اما آن حضرت فرمودند :من بر رسول خدا سبقت نمی گیرم . و در آن زمان حضرت رسول به مسافرت رفته بودند .چون سه روز گذشت و ایشان از سفر بازگشتند حضزت علی فرمودند تا نامی برای او تعیین کند . وحضرت رسول فرمودند :من نیز در این امر از خدا پیشی نمی گیرم و. پس جبرییل نازل شدند .و عرض کرد :که خداومد نام این کودک را زینب اختیار نموده است .
زینب در لغت به معنای درخت زیبا و خوشبوست و ممکن است ((زین )) و ((اب ))باشد به معنای نکویی پدر .

 

 

وفات حضرت زینب سلام الله علیها
وفات حضرت زینب سلام الله علیها

کنیه و القاب حضرت رینب 

کنیه این بانوی بزرگوار ام کلثوم ،ام عبدالله ،ام الحسن ،می باشد .کنیه های مخصوصی هم ذکر شده است . ام المصائب ،ام الرزایا ،الم النوائب .

بعضی از القاب بانو صدیقه صغری ،عقیله بنی هاشم ،موثقه ،عرفه ،عالمه غیر معلمه ،فاظله ،کامله ،محدثه ،عصمه الله ،مخبره ،صابره ،عفیفه ،شریفه و..ذکر شده است

شدت علاقه حضرت زینب به امام حسین

شدت علاقه حضرت زینب به امام حسین به حدی بود که در ایام کودکی جر در آغوش و دامان برادر آرام نمی گرفت و هر وقت نزد آن حضرت بود دیده از او برنمی گرفت و نمی توانست ساعتی از حضور مبارکش دوری کند و اگر دور می شد می گریست .
این علاقه تا جای ادامه داشت که هنگام ازدواج به عبدالله بن جعفر شرط نمودند که من به برادرم حسین علاقه مندم و باید همه روزه به من اجازه دهی تا او را زیارت کنم .و به همین دلیل هنگامی که امام حسین عزم سفر کرد ایشان  به همراشان راهی سفر شدند .

 

مرقد حضرت زینب در دمشق
مرقد حضرت زینب در دمشق

حصوصیات حضرت زینب

1- از ابتداءخلقت بانو تا هنگام تولد مادرش حضرت زهرا به هم و غم مبتل بودند

حضرت زهرا به هر یک از فرزندانشان که باردار بودند از مصیبت های وارده بر آن فرزند آگاه بودند.

درباره حضرت زینب هم نقل شده :از زمانی که مادرش حضرت زهرا به او حامله شد محزون بود تا زمانی که به دنیا آمد

2- گریه رسول خدا هنگام ولادت او که در این جهت با برادر امام حسین شریک بودند

3-خبر دادن جبرئیل به مصائب ایشان

4- نامگذاری و انتخاب نام زینب از طرف خداوند

5- داشتن القاب و اسماء مخصوص

6-هر کس هم کفو ایشان نبودند لیاقت ازدواج با او را نداشتند

7- بیرون امدن از امتحانات مخصوصا سفر کربلا

8- مواسات او با برادرش

9- نجات دادن جان حجت خدا

10 خطبه های آن بانو

11-حفظ دین به دست بانو

 

مرقد حضرت زینب در مصر
مرقد حضرت زینب در مصر

روایات مختلف در مورد وفات حضرت زینب

حضرت زینب (س)به دستور یزید بن معاویه از مدینه تبعید شدند و راهی مصر گشتند . امام صادق از پدر بزرگوارشان حسن بن حسن نقل می فرماید که چون عمه ام زینب از مدینه خارج شد عده ای از زنان بنی هاشم ،چون فاطمه دختر عموی حسین (ع)و خواهرش سکینه با او بودند.این بانوی مخدره پس از گذشت یازده ماه 15 روز از ورود به مصر در شامگاه روز یکشنبه 15 رجب سال 62 هجری در سن 57 سالگی فوت نمودند .که پیکر پاک وشریفش تشییع شد و در اتاقی در خانه مسلمه بن مخلد در مسجد جامع به آن بانو نماز گذارد و بعد در همان جا که وصیت شده بود در اتاقی در همان خانه او راددفن کردند .

در روایات دیگر چنین است که مرحوم سید حسن صدر می نویسد :زینب کبری دختر امیرالمومنین که کنیه او ام کلثوم بود قبر شریفش در نزدیکی قبر همسرش عبدالله بن جعفر خارج از دمشق در شام است .ایشان زمانی که قحطی شده بود همراه همسرش عبدالله ذر زمان عبدالملک مروان به سوی شاام آمدند و  چونکه عبدالله مالک مزارع  خارج از شام بود پس در آنجا ساکن شدند  .پس حضرت زینب در آنجا از دنیا رفت ودر همان جا به خاک سپرده شدند .

 

 

گرد آوری :گروه مذهبی نماگرد 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا