آنچه در این مطلب خواهید خواند
آشنایی با درخت گاروم زنگی
گاروم زنگی یا درخت لوز (لوز واژهای عربی به معنای بادام است) درختی گرمسیری و میوه دار که نام انگلیسی آن بادام گرمسیری ( Tropical Almond ) است. این درخت دارای چوب سرخرنگ بوده که تا ۳۵ متر رشد می کند و دارای برگهای پهن و بزرگ است که در فصل پاییز به رنگ های پاییزی در آمده و می ریزد، گل های آن تعدادی نر و تعدادی نیز نر و ماده هستند. میوه گیاه به شکل بادام یا لوزی شکل بوده که در ابتد اسبزرنگ و کال است و طعم آن کمی تلخ و شیرین و گس می باشد و همچنین میوه ی رسیده ی آن به دو رنگ زرد و قرمز است که میوه قرمز ترش مزه و میوه زرد شیرین است. این درخت بومی شبه جزیره مالایا در جنگلهای ساحلی است و در مناطق حازه آسیا تا شمال استرالیا و پولی نزیا انتشار دار و در استانهای ساحلی جنوب ایران هم چون هرمزگان و بوشهر میروید همچنین این درخت در همه کشورهای محل رویش به خاطر زیبایی و سایه دار بودن به عنوان درخت زینتی در مناطق شهری کاشته میشود.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتیعبارت است از: گارم زنگی، بیدام، لوز هندی، جنگلی بادام، بنگاله بادام و بادام هندی
خواص درمانی میوه گاروم زنگی
- قابض
- معالجه دیسانتری
- معالجه یاز (علامت بالینی آن شبیه سفلیس است)
خواص درمانی مغز دانه گارون زنگی:
- متوقف کردن خون در مدفوع : بدین منظور آن را نرم بکوبید و با موم عسل مخلوط کرده و میل کنید.
خواص درمانی برگ گارون زنگی:
- درمان رماتیسم : برگ خشک آن را نرم بکوبید و روی مفاصل ورم کرده ی روماتیسمی بصورت ضماد استفاده کنید.
- درمان جذام : شیرابه برگهای جوان تازه را گرفته و روغن مغز دانه ی آن را پخته و ضماد کنید.
- کاهش درد پستان
- ضد کرم : از آب دمکرده آن بطور روزانه استفاده شود.
ترکیبات شیمیایی موجود در درخت گاروم زنگی
ترکیبات شیمیایی موجود در درخت گاروم زنگی عبارتند از میریستیک اسید و لینولئیک اسید
ترکیبات شیمیایی موجود در میوه گاروم زنگی عبارتند از : انواع مواد معدنی، ویتامینها، کربوهیدرات و۱۶ درصد روغن، اولئین، پالمیتین ، استئارین
موارد احتیاطی و منع مصرف
مصرف باید با تجویز پزشک باشد.
نکات بیشتر درباره میوه گاروم زنگی
میوه گاروم زنگی ارزش دارویی بسیار زیادی دارد و در کشورهای گوناگون از برگها و و پوست درخت گارم زنگی به شکل گستردهای در پزشکی استفاده میکنند، به عنوان مثال در کشور تایوان برگهای افتاده درخت را در درمان بیماری های جگر مؤثر میدانند و در سورینام برای درمان اسهال و اسهال خونی، برگهای درخت گارم زنگی را مانند چای دم میکنند و میخوردند، همچنین از برگهای آن برای ضدعفونی آکواریومها استفاده میشود.
نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.
گرد آوری و تنظیم : نماگرد