دانستنی های سلامتشناخت داروهاطب سنتی و داروهای گیاهی

آشنایی با خواص درمانی گیاه خیارک برای پوست

4/5 - (5 امتیاز)
[ type=”blue”]گیاه خیارک در لیست گیاهان دارویی ایران قرار دارد. نرمی و لطافت پوست از خواص درمانی گیاه خیارک می باشد.

آشنایی با خواص درمانی گیاه خیارک برای پوست
آشنایی با خواص درمانی گیاه خیارک برای پوست

آشنایی با گیاه خیارک

گیاه خیارک با نام علمی Ixiolirion tataricum Herb از خانواده ی نرگس یا Amarilidacaes می باشد. 

این گیاه علفی و پایا بوده و ارتفاعی ۲۰ تا ۴۵ سانتى‌ متر دارد که عمدتاً توسط پیاز تکثیر می شود. ساقه‌ هاى گیاه خیارک بلند، باریک و کمى ضخیم است و برگ‌ هایی به رنگ سبز مات و داراى جلاى آبی، خطی، با لبه‌هاى زبر و خشن و تقریباً لوله شده و ناودانى دارد. گل‌ هایش به رنگ بنفش متمایل به آبى با دمگل‌ هاى محورى و حامل دو تا چهار گل،  با گلپوش‌هاى تقریباً استکانی، بیضى کشیده یا سرنیزه‌اى هستند. میوه ی آن پوشینه و بذرها تقریباً بیضى شکل با سطحى کاملاً ناهموار، به رنگ سیاه براق و به طول ۵/۳ و قطر ۵/۰ میلى‌متر هستند. پیازهاى این گیاه تخم‌مرغى شکل، به قطر ۱ تا ۵/۱ سانتى‌متر و طول ۵/۱ تا ۵/۲ سانتى‌متر و با پوششى چرمى به رنگ قهوه‌اى متمایل به سیاه است. این گیاه در البرز، تهران، کرج، اراک، ساوه، اصفهان، خراسان، همدان، شیراز بوشهر، کرمان و بلوچسان قابل رویش است و دراستان کرمانشاه نیز در صحنه، کرند غرب، ریجاب، پاوه، نوسود و شهرستان کرمانشاه مشاهده می شود.

دکتر معصومی طریقه مصرف خیارک را اینگونه عنوان کرد: می توان از کلیه قسمت های هوایی به ویژه جوان استفاده کرد و قسمت هوایی به ویژه گل بصورت خیار مصرف می شود و طعمی شبیه به خیار دارد.

نام محلی گیاه خیارک گوله خیاره می باشد که یکی از گیاهان خوراکی خودروی استان کرمانشاه است.

آشنایی با خواص درمانی گیاه خیارک برای پوست
آشنایی با خواص درمانی گیاه خیارک برای پوست

خواص درمانی گیاه خیارک

از کوبیده گل آن به عنوان یک نرم کننده ی پوست استفاده می شود.

[ type=”red”]گیاهان دارویی دیگر که نرم کننده ی پوست می باشد عبارتند از: جعفری، گیاه پرتورو(کانگو) و …

موارد احتیاطی و منع مصرف

مصرف باید با تجویز پزشک باشد.

 

آشنایی با خواص درمانی گیاه خیارک برای پوست
آشنایی با خواص درمانی گیاه خیارک برای پوست
  • نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.

    [ type=”green”] در این مطلب ممکن است تمامی خواص گیاه خیارک ذکر نشده نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.

 گرد آوری و تنظیم : نماگرد

یک دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید خیارک تو تبریز هم هست ننوشتین منطقه ما باغامون پر از خیارکه و ب عنوانه خوراکی استفاده میشه هم گلاش و هم ریشش البته ریشه های عمیق و سفید ک خیلیم شیرین و خوشمزس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا