احکام دینیمذهبی

نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

دیدگاه اسلام و مراجع  نسبت به نماز خواندن در خانه ای که ازسگ نگهداری  می کنند 

 

نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟
نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟

نماز خواندن در خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند چیست ؟چرا در دین اسلام سگ را نجس می دانند ؟در صورتی که سگ در بسیاری از زمانها و مکانها در کنار انسانها قرار داشته است مانند سگ اصحاب کهف .در قران کریم سه مورد از سگ سخن گفته است 1.سگ اصحاب کهف 2.ماجراب بلعم باعورا در سوره اعراف و 3.حکم صید سگ شکاری در سوره مائده .وچون دین اسلام دین کاملی است .پس در مواردبالا نیز احکامی دارد .که می توان در پست ذیل با آنها آشنا شد . همچنین در دسته احکام نگهداری از حیوانات خانگی و نگهداری از سگ ها ی تز ئینی نیز آشنا شوید

 

نماز خواندن در خانه ای که از  سگ نگهداری می کنند 

پاسخ از نظر دین اسلام،

اصل اولی در همه چیزپاکی است یعنی تا ما یقین به نجاست چیزی پیدا نکنیم باید اصل طهارت را جاری کنیم و بگوییم پاک است.مگر در مواردی که صد درصد احراز نجاست کنیم، بنابراین شما مشکلی از این جهت ندارید.و صرف بودن سگ در خانه دلیل بر نجس بودن هر چیزی که در آن خانه است نمی باشد.البته اگر با چشم خود ببینید که سگ مثلا جایی را نجس کرده است مثل اینکه به ظرفی یا لباسی لیس زده است یا ادرار کرده است.یا بدن خیس خود را به آن مالیده است در این صوت باید از آن وسائل اجتناب نمود.و برای پاک نمودن آن ظرفی که سگ در آن آب یا چیز روان دیگر خورده و یا آن را لیسیده،‌باید اول با خاکمال شستشو کرد و پس با آب شست و اگر با آب قلیل شسته می شود باید پس از خاکمال، دو مرتبه شسته شود.اما در لباس و امثالهم از برطرف کردن عین نجاست،‌ اگر یک بار آن را در آب کر یا جاری فرو ببرند یا زیر شیری که به کر متصل است بگیرند.به طوری که آب به همه جاهایی که نجس شده بود، برسد پاک می شود و در فرش و لباس و امثال آن بنابر احتیاط باید آن را پس از فرو بردن در آب فشار یا تکان بدهند.

بنابراین از نظر اسلام شما باید اصل را بر پاکی همه چیز بگذارید و لازم نیست اتاق مخصوص برای نماز داشته باشید.اگر شما یک دست لباس پاک در کمد یا کیف خود داشته باشید و یک سجاده پاک هم داشته باشید .در هر کجای خانه تان می توایند نماز بخوانید.

 

نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟
نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟

 

فتوای آیت الله خامنه ای درباره نماز خواندن در خانه ای که ازسگ نگهداری می کنند

  • باسلام کسانی که در منزلشان سگ نگهداری میکنند که آزادانه در داخل منزل تردد میکند چه حکمی دارد اگر فرد مقید به احکام بعنوان مهمان در این گونه جاها باشد تکلیفش چیست اگر سگ با لباسشخص و بدن تماس پیدا کند نمازش با آن لباس صحیح است یا با لمس بدن حیوان بدن نجس میشود یانه لطفا توضیح بیشتری بدهید .

اگر سگ با رطوبت جایی رفت وآمد کند یا با رطوبت لباس و بدن کسی را آلوده کند یا آب دهنش در جایی بریزد آنجا و نیز بدن و لباس نجس می شود.ولی اگر در حالی که خشک استرفت وآمد کند یا به بدن و لباس یا چیزی برخورد کند حکم به نجاست نمی شود.البته اگر موی سگ در لباس یا بدن باشد ولو خشک باشد نجس هست و نماز با موی سگ باطل است.

 

نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟
نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنندحکمش چیست ؟

نگهداری سگ از نظر اسلام 

نگهداری سگ در دو روش متفاوت آن از نظر اسلام دارای دو حکم متفاوت است به این ترتیب که:

الف: گروهی از سگها دارای منافع واقعی برای انسانها بوده و از آنها برای نگهبانی منازل، دام و یا شکار استفاده می شدهکه اکنون کاربردهای جدیدی همانند جستجوی مواد منفجره، مواد مخدر و نیز عملیات امداد و نجات در زلزله ها و بلایای طبیعی و موارد مشابه دیگرینیز به کاربردهای قبلی سگ ها اضافه گردیده است.

ب: در شیوه ای دیگر، نگهداری سگ توسط انسان، برای استفاده از فواید و منافع آن نبوده بلکه تنها برای سرگرمی و خوشگذرانی می باشد.بی شک نهی از نگهداری این حیوان در محیط زندگی و نهی از نزدیک شدن به آن،برای آلوده بودن آن و زمینه انتقال برخی از میکروب ها و نجس بودن آن از نظر حکم فقهی است و روشن است.که حفظ و نظافت و بهداشت خود و محیط زندگی و پاکی بدن و لباس و ظروف و ابزار و وسایل خورد و خوراک از نظر تعالیم دینی اهمیت بسیاری دارد.با این حال داشتن سگ آموزش دیده که از آن برای اهدافی مانند نگهبانی مزرعه، کارخانه و گله یا در شکار و جست و جوی اجناس قاچاق استفاده می شود،

در صورتی که سه نکته یاد شده (نظافت، طهارت و بهداشت) درباره آن مراعات شود از نظر احکام اسلامی اشکال ندارد.بعد از مشخص شدن تفاوت میان دو شیوه متفاوتی که بیان شد،به این نتیجه می رسیم که نگهداری سگ در خانه به منظور بهره بردن از منافع آن ایرادی نداشته و به نماز و دعا نیز آسیبی وارد نمی نمایدو تنها باید مراعات پاکیزگی را برای عبادات از یاد نبرد.مساله نجس بودن سگ، غیر از حرمت نگهداری از آن است.نگهداری از سگ برای کسانی که استفاده عقلایی از آن ندارند، کراهت شدید دارد؛و در روایات، امری ناپسند دانسته شده است. بنابراین نگهداری سگ برای نگهبانی و شکار،و سگی که امروزه مورد استفاده پلیس و نیروهای امداد می باشد،مکروه نیست. (البته این به معنای عدم نجاست این سگ ها نمی باشد.)

 

 

نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟
نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنندحکمش چیست ؟

برای تکمیل پاسخ، بیان دو نکته نیز ضروری است :

اول:اینکه اسلام با اصل سرگرمی مخالف نیست، بلکه پیامبر اکرم (ص) در وصیت خود خطاب به امیر المؤمنین(ع) می فرمایند :هر انسان عاقل باید فرصتهای زندگی خود را به سه قسمت تقسیم نماید که یک قسمت آن را با عبادت و راز و نیاز با خدا سپری نموده و قسمتی دیگر را به تلاش اقتصادی جهت تأمین هزینه های زندگی اختصاص داده و قسمت سوم را به سرگرمی های حلال بپردازد، و در برخی روایات ، این نوع سرگرمی، کمکی برای انجام بهتر سایر وظایف انسان تلقی شده است.

دوم:اینکه تأکید اسلام بر خودداری از نگهداری سگ در منزل ، منافاتی با برخورد مهربانانه انسانها با این حیوان به عنوان موجودی زنده و بخشی از طبیعت ندارد و روایات فراوانی وجود دارد که محبت به حیوانات را موجب آمرزش گناهان دانسته که به یکی از آنها اشاره می نماییم:

رسول گرامی اسلام فرمودند:بانویی در بیابانی عبور می نمود و برای رفع تشنگی در اطراف چاه آبی توقف کرده و آب نوشید و تصمیم داشت که به راه خود ادامه دهد که ناگاه با سگی روبرو شد که از شدت تشنگی زبان خود را به خاک مرطوب می مالید . آن بانو با خود گفت :این سگ هم همانند خودم تشنه است ، سپس چکمه خود را پر آب کرده و با دستان خود آن سگ را سیراب نمود که خداوند به پاسداشت این کار نیک ، گناهان آن بانو را بخشید. یاران پیامبر(ص) به ایشان عرض نمودند که آیا محبت ما به حیوانات نیز موجب اجر و پاداش است ؟ رسول اکرم(ص) در پاسخ فرمودند که در محبت به هر موجود زنده ، اجر و پاداشی نهفته است.

پرسش ما این است که با وجود سرگرمی های سالم و حلالی همانند دیدار با دوستان و بستگان، گفتگو با همسر و فرزندان، عیادت از بیماران و ازکارافتادگان، ورزش های سالم و مفید، مسافرت های زیارتی و سیاحتی و موارد بسیاری از این قبیل که علاوه بر سرگرم شدن، تأمین کننده دین و دنیای اشخاص نیز می باشد، آیا سزاوار است که انسان در پی سرگرمی هایی بوده که فایده ای جز اتلاف وقت و هزینه نداشته و مهم تر از آن، ممکن است که ناخشنودی خداوند را نیز در پی داشته باشد.

 

نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟
نماز خواندن در خانه ای که سگ نگهداری می کنند حکمش چیست ؟

 نگهداری سگ (روایاتی در مورد نگهداری از سگ در خانه)

پیامبر اسلام(ص):

خانه ای که سگ در آن باشد، ملائکه الهی به آن در نمی آیند.همانا جبرئیل بر من وارد شد و گفت: ما ملائکه بر خانه ای که در آن سگ و مجسمه و ظرفی که در آن ادرار می کنند، وجود دارد، داخل نمی شویم.

امیرمومنان علی (ع):
از نگهداری سگ در خانه بپرهیزید.در نگهداری سگ خیری نیست، مگر در سگ شکاری برای نگهبانی و سگ همراه گله گوسفندان.

امام صادق (ع):

ناپسند است در خانه مرد مسلمان سگ باشد.سگ شکاری را در خانه‌ات نگهداری مکن مگر اینکه بین تو و او دربی باشد. (محل زندگی او جدا باشد)زراره از امام صادق (ع) نقل می کند: کسی سگی را نگهداری نمی کند مگر اینکه هر روز از عمل او کاسته می شود.اما نگهداری سگ به عنوان سرگرمی به خودی خود موجب رویگردان شدن خداوند و فرشتگان رحمت خداوندی از خانه ای استکه در آن، سگ نگهداری می شود و در این زمینه

امام صادق (ع) می فرمایند:

در خانه ای که در آن سگ نگهداری می شود، نماز گزارده نمی شود، زیرا فرشتگان داخل خانه ای که در آن سگ نگهداری شود نمی گردند،مگر اینکه سگ شکاری بوده و او را در قسمت جداگانه ای نگهداری نمایند که در این صورت ایرادی ندارد.

 

 

منبع :ستاره

گردآوری :نماگرد

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا