بهداشت کودکانسلامت

بهداشت کودکان در دوران ابتدایی

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

بهداشت کودکان در دوران ابتدایی

بهداشت کودکان در دوران ابتدایی
بهداشت کودکان در دوران ابتدایی

 

با آغاز سال تحصیلی جدید، دانش آموزان  اولی وارد مرحله ای  از زندگی خود می شوند که قبلا هیچ گونه آشنایی و اطلاعاتی در مورد آن نداشته اند. هم زمان با ورود سال اولی ها به مدرسه  خانوداه ها هم با کودکان خود وارد مرحله  جدیدی از زندگی خود می شوند.رعایت نکات بهداشتی برای حفظ سلامتی  دانش آموزان مخصوصا سال اولی ها لازم است که نماگرد اطلاعاتی را در این زمینه به شما می دهد.

نکاتی را برای والدین عزیز یادآور می شویم تا با رعایت آنها به حفظ سلامت کودکان خود کمک کنند :

1- به کودک خود آموزش بدهید که چگونه و چه موقع دست های خود را با آب و صابون بشوید.
اگر کودکان قبل از ورود به مدرسه راه صحیح شستن دست های خود را یاد گرفته باشند، سپری محکم در برابر انواع بیماری ها و میکروب ها خواهند داشت .همچنین باید به آنها بگویید که چه موقع باید دست های خود را حتما با آب و صابون بشویند؛ مثلا بعد از دستشویی یا ورزش کردن یا قبل از خوردن خوراکی.

2- به کودکان خود آموزش دهید که همیشه  دستمال کاغذی همراه خود داشته باشند.
یکی از خوبی های همراه داشتن دستمال کاغذی این است که موقع سرفه و یا عطسه، جلوی دهان و بینی خود را با آن می گیرند و از پخش انواع میکروب ها در هوا و بیمار شدن دیگران جلوگیری می کنند.

3- تمام واکسن های کودک خود را سر وقت و به موقع بزنید.
اگر کودک تمام واکسن هایی که برای او مشخص شده است سر موقع تزریق کند (مثل واکسن سه گانه یا سرخک و …)، در برابر بسیاری از بیماری ها محفوظ می ماند. اگر برخی واکسن ها را دوباره تزریق نکنیم، ممکن است که این بیماری برگردد و فرد را مبتلا کند .
بازی و فعالیت بدنی برای کودکان مثل اکسیژن برای ادامه زندگی است و باعث رشد و تقویت سلامت روحی و جسمی آنها می شود

4- دست های کودک خود را با مواد مخصوص، ضدعفونی کنید.
کودکان به دلیل بازی کردن و لمس کردن بسیاری از اشیای اطراف خود، همواره دست های آلوده و کثیفی دارند و همیشه این امکان وجود ندارد تا دست های خود را با آب و صابون بشویند. بنابراین این طور مواقع می توانید از مواد ضدعفونی کننده دست استفاده کنید که در داروخانه می فروشند.

بهداشت کودکان در دوران ابتدایی
بهداشت کودکان در دوران ابتدایی

5- به کودکان خود یاد دهید تا از تنقلات و غذاهای خانگی در زنگ تفریح و یا ناهار استفاده کنند.
متاسفانه امروزه با ایجاد بوفه در مدارس بسیاری از کودکان ترجیح می دهند از غذاهای آماده ای که کالری زیادی دارند، استفاده کنند. اگر کودکان از همان دوران کودکی به ارزش غذایی که مادر تهیه می کند آگاه باشند، خیلی کم از غذاهای آماده بوفه ها استفاده می کنند.
علت چاقی کودکان امروزی، استفاده زیاد از غذاهای پرکالری و کم تحرکی به دلیل بازی های رایانه ای می باشد.  ویا اگر از بوفه مدرسه خوراکی می خرند  موادی را که دارای بسته بندی و مهر استاندارد و نشانی کارخانه تولیدهستند خریداری کنند.

6- کودکان خود را تشویق کنید تا فعالیت بدنی داشته باشند و ورزش های مورد علاقه خود را انجام دهند.
حتی اگر به دلیل محدودبودن فضای مدرسه، کودک شما امکان بازی در مدرسه را نداشت، حتما او را تشویق کنید تا در منزل و یا پارک فعالیت بدنی داشته باشد.همچنین کودکان در ضمن بازی کردن، چیزهای زیادی را یاد می گیرند.

7- هرگاه کودک شما به هر دلیلی بیمار شد، از رفتن او به مدرسه جلوگیری کنید.
اگر علایمی مانند تب، سرفه، خستگی و … در کودک خود مشاهده کردید، مانع رفتن او به مدرسه شوید. استراحت در منزل باعث تسریع روند بهبودی کودک می شود. همچنین از سرایت بیماری به بقیه دانش‌آموزان جلوگیری می کند، به خصوص در مورد بیماری های واگیردار.

8- کودکان باید اصول درست نشستن و درست ایستادن را رعایت کنند تا از بد شکلی های اندام در بزرگسالی جلوگیری شود.

9- کودکان را قانع کنید تا صبحانه  راحتما به عنوان یک وعده اصلی غذایی خود بدانند تا در مدرسه برای یادگیری علم و دانش انرژی بیشتری داشته باشند.

10- به کودکان خود آموزش دهید که هنگام نوشیدن آب از لیوان مخصوص خود استفاده کنند تا از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری شود.(مخصوصا در مدرسه)

 

مطالب مرتبط:

علل، عوارض و راه حل های درمان خود ارضایی در کودکان

آشنایی با ۷خطای بزرگ و رایج هنگام شست و شوی صورت

کودکان را هر چند روز یکبار حمام ببریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا