احکام دینی

صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

احکام مربوط به صحبت کردن زن و مرد نامحرم با هم 

 

صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس
صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس

 

در جوامع امروزی بخاطر گسترش روابط بطور ناخوادگاه  بین زنان ومردان در جامعه روابطی شکل می گیرد .والزاما چه زن و چه مرد مجبور به ارتباط برقرار کردن هستن خواه از نظر کاری یا غیره . حال باید نکاتی در این روابط رعایت شود تا به گناه آلوده نشود که بتوانیم در جامعه سالم وامن بتوانیم در کنار همدیگر زندگی کنیم .و در پیشبرد اهداف جامعه گامهای خوبی در کنار همدیگر در آرامش روانی برداریم .شما عزیزان می توانید پست مربوط به داشتن دوست دختر وپسر را از نظر اسلام را نیز مطالعه کنید .

 

نوشته های مشابه

صحبت کردن مرد با زن نا محرم 

 صحبت کردن مرد با نامحرم.

مسئله: مردهامی توانند با نامحرم با شرائط ذیل صحبت نمایند:.
1. به قصد لذّت و ریبه نباشد.
2. با این صحبت کردن به گناه آلوده نشوند.

. مسئله: صحبت کردن با نامحرم به غیر ضرورت مکروه است خصوصاً اگر مخاطب جوان باشد.

مسئله: اگر مردی بداند چنانچه با نامحرمی صحبت کند به گناه خواهد افتاد نباید با او صحبت کند خواه زن به گونه ای صحبت کند که مرد را به گناه بیندازد یا درباره مطلبی صحبت کند که مرد به گناه بیفتد.

. مسئله: اگر مردی به قصد به حرام انداختن نامحرمی با او صحبت کند حرام است.

در نتیجه: صحبتهایی که به قصد به شهوت انداختن دیگری گفته می شود مانند تعریف کردن صحنه های تحریک کننده حرام است.

سؤال: آیا مرد می تواند با زن نامحرمی که می خواهد با او با قصد لذّت صحبت کند حرف بزند (در صورتی که مرد می داند به گناه آلوده نخواهد شد).
جواب: جایز نیست.

. مسئله: اگر مردی خوف آن را داشته باشد چنانچه با نامحرمی صحبت کند آن زن او را به گناه آلوده خواهد کرد نباید با او صحبت کند.

مسئله: اگر مردی بداند چنانچه با نامحرمی صحبت نماید به گناهی غیر از مسائل شهوانی آلوده می شود جایز نیست با آن زن صحبت کند.

مثلاً: بداند چنانچه با آن نامحرم صحبت کند مجبور خواهد شد دروغ بگوید و یا غیبت کند یا تهمت بزند خواه او مرد را وادار به گناه بکند و یا خودش بواسطه این صحبت به این گناهها آلوده شود.

. مسئله: صحبت کردن با هر کسی درباره هر چیزی از روی شهوت و لذّت جایز نیست (مگر با همسر).

 

صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس
صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس

نکات لازم 

گاهی دیده می شود در دل بعضی از مردان چنان شیطان رسوخ کرده است که بسیاری از معاشرتهای آنها را شبهه دار کرده است لذا دیده شده است که مردی چنان به مراوده با نامحرم گرایش دارد که گویی محرم اوست. مثلاً در حالی که می تواند مطلبی را از مردی بپرسد از نامحرم می پرسد. گاه صحبت کردن خود را با نامحرم کش می دهد تا بیشتر با او صحبت کند. رفتن به تفریح و سفر با نامحرم بیشتر برایش جذاب می نماید. اگر در جایی نامحرمی باشد بیشتر مایل است درآنجا باشد. در میهمانیها سعی دارد با نامحرم بیشتر صحبت کند و با آنها بیشتر مراوده داشته باشد، در مقابل نامحرم بیش از هر جای دیگری از توان خود مایه می گذارد و خلاصه به هر کاری که نامحرم در انجام آن شریک باشد بیش از دیگر کارها علاقه نشان می دهد و…
که مردان و بخصوص جوانان عزیز باید بشدت از آنها اجتناب کنند زیرا اینگونه مراوده ها و صحبت کردنها معمولاً با قصد لذّت و ریبه همراه است و شرعاً حرام خواهد بود.

 

صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس
صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس

 

صحبت کردن زن با مرد نامحرم. 

. مسئله: خانمها می توانند با نامحرم صحبت نمایند مشروط به آنکه:.

1. به قصد لذّت و ریبه نباشد.
2. صدای خود را ترقیق و تلطیف نکنند.
3. خوف افتنان نباشد.

. مسئله: صحبت کردن خانمها با نامحرم به غیر ضرورت مکروه است.

. مسئله: جایز نیست خانمی به قصد به حرام انداختن نامحرم با او صحبت کند. خواه مطالبی را بگوید که او به گناه بیفتد یا بگونه ای بگوید که نامحرم به گناه آلوده شود مانند: تعریف کردن صحنه های محرک و یا بیان چیزهائی که نامحرم با شنیدن آن تحریک می شود.

سوال: اختلاط زن با مرد نامحرم تا چه حدّی جایز می باشد؟

جواب: در گفتگوها باید نکات زیر را مراعات نمایند: 1ـ از صحبت کردن به نحوی که موجب تلذذ و ریبه شود خودداری گردد. 2 ـ از شوخی کردن پرهیز شود. 3 ـ از حرف هایی که موجب تهییج شهوت است باید خودداری شود. 4 ـ رعایت حجاب کامل بشود و از نگاه کردن حرام خودداری گردد. 5 ـ زن و مرد در یک محیط خلوت تنها نباشند.

 

صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس
صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس

استفتائات صحبت کردن زن ومرد 

سوال: اگر انسان با رعایت همه اصول اسلامی با مرد نامحرم یا دانشجوی همکلاسی صحبت کند آیا مرتکب گناهی شده است؟

جواب: در صحبت با نامحرم رعایت سه نکته ضروری است: 1 ـ سخن گفتن به قصد لذت نباشد. 2 ـ از ترقیق و تلطیف صدا اجتناب شود. 3 ـ خوف مفسده در بین نباشد.

 

سوال: در برخی از مکان های فرهنگی و هنری پسران از کار کردن با دختران ممنوع هستند حال اگر در مکان های فرهنگی و هنری دختران و پسران با رعایت کامل ظاهر اسلامی با یکدیگر کار کنند چه حکمی دارد؟

جواب: اختلاط دختران و پسران جوان موجب مفاسدی است که بر کسی پوشیده نیست هر چند رعایت حجاب بنمایند. بنابر این بهتر است برادران و خواهران هر کدام جداگانه به وظایف خود اشتغال داشته باشند

دیگر احکام دینی ما را مطالعه کنید

صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس
صحبت کردن زن نامحرم با مرد و بالعکس

چند سوال از آیه الله خامنه ای دام ظله:

سوال: آیا خواندن نماز در مقابل نامحرم براى بانوان اشکال دارد؟

جواب: فى نفسه اشکال ندارد.

 

سوال: آیا مداحى براى بانوان جایز است؟

جواب: مداحى زن در جایى که مى‌داند نامحرم صداى او را مى‌شنود اگر موجب جلب توجه و تهییج نامحرم و یا مفسده دیگرى گردد، جایز نیست.

 

سوال: 1- آیا مرد مى‌تواند نزد زن نامحرم حجامت کند؟ 2- آیا مرد مى‌تواند نزد دکتر زن نامحرم رود؟ (با لمس بدن)

جواب: 1) با توجه به اینکه حجامت مستلزم نظر به بدن مرد و احیاناً لمس است جایز نیست.
جواب: 2) با امکان لمس از روى لباس یا با دست کردن دستکش هنگام معالجه مانع ندارد و بهتر است اگر ضرورت ندارد مرد به دکتر زن مراجعه نکند و چنانچه مستلزم لمس یا نظر حرام باشد، جایز نیست.

 

سوال: زدن کرم هاى ضد آفتاب در فصل گرما با توجه به بوى آنها چه حکمى دارد؟ و زدن عطر در این فصل براى جلوگیرى از بوى عرق بدن چه حکمى دارد؟

جواب: فى نفسه مانع ندارد ولى اگر جلب توجه نامحرم مى‌کند باید از کنار نامحرم عبور نکند.

 

گرد آوری :گروه مذهبی نماگرد 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا