خانه داری

چگونه فرشهای خودرا تمیزکنیم؟

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

چگونه فرشهای خودرا تمیزکنیم؟

چگونه فرشهای خودرا تمیزکنیم؟
چگونه فرشهای خودرا تمیزکنیم؟

نزدیک عیداست وهمه به فکرتمیز کردن منزل و مخصوصا شستشوی فرشها یشان هستند ولی گاهی با شستن فرشهای خود آنها را خراب میکنیم وتاروپودفرش ازبین می رود.نماگرد به شما کمک میکند که بدون هیچ دغدغه ای فرشهای خود را بدون اینکه خراب شوند به راحتی بشویید.

نکات مهم در تمیزی فرش

 

محافظت در برابر نور آفتاب
خانه هایی که آفتابگیر هستند با وجود فراهم آوردن شرایط مفید برای محیط درونی خانه، مضراتی را هم برای آنها دارند. برای مثال قرار داشتن فرش در معرض آفتاب به طور مداوم روی رنگ آن تاثیری منفی می گذارد. اگر قالی دستبافی در خانه پهن کرده اید، برای پنجره های مقابل آن از پرده های ضخیم استفاده کنید.

لیز خوردن فرش روی سرامیک
در گذشته ای نه چندان دور، کف خانه ها را موکت می کردند و فرش ها را روی آنها پهن می کردند. در این شرایط خبری از سر خوردن و حرکت کردن فرش نبود اما این روزها که کف خانه ها با سنگ و سرامیک و موزائیک پوشیده می شود، فرش ها بر اثر پاخوردن حرکت می کنند و جابجا می شوند. برای جلوگیری از این حرکت می توانید از آسترهای اسفنج مانند یا شبکه های توری پی وی سی و نرم استفاده کنید. اندازه این آسترها را کوچکتر از ابعاد فرش در نظر بگیرید.

ساییده شدن فرش
قرار گرفتن قالی در زیر در، ساییده شدن آن را به همراه دارد. اگر به دلیل کم بودن فضا در خانه مجبور هستید قسمتی از فرش را در زیر در قرار دهید، در را طوری تنظیم کنید که هنگام باز وبسته شدن تماسی با فرش پیدا نکند. علاوه بر آن هر چند وقت یک بار فرش را جابجا و سر و ته کنید تا همه قسمت های آن به یک اندازه پا بخورد و فقط بعضی از قسمت ها در معرض سایش قرار نگیرد.

استفاده از شامپو فرش
اگر فرش شما زیاد آلوده نیست و یا جایی برای شستن آن ندارید می توانید آن را با شامپو فرش تمیز و درخشان کنید . کافی است در یک ظرف آب ولرم مقداری از شامپو فرش را ریخته وبایک تکه ابر روی فرش بکشید. با این کار لکه های شمع نیز از روی سطح فرش پاک خواهد شد و شما یک فرش تمیز خواهید داشت. کشیدن شامپو فرش برای فرش های نرم و فرش های دستی که شستشوی زیاد باعث از بین رفتن آن ها می شود نیز مناسب است.

چگونه فرشهای خودرا تمیزکنیم؟
چگونه فرشهای خودرا تمیزکنیم؟

طریقه استفاده از شامپو فرش
برای شامپو کشیدن روی فرش نیاز به زور بازو نیست.
1- قبل از شامپو کردن حتما روی فرش را جارو کنید.
2- 1 لیتر آب و 2 فنجان شامپو فرش را درون ظرفی ریخته و خوب هم بزنید تا کف کند (هر بار این کار را تکرار کنید).
3- کف شامپو فرش را با یک تور یا اسفنج روی فرش بمالید. حرکت اسفنج بر روی فرش باید به آرامی صورت بگیرد زیرا فقط پرز فرش شما کثیف شده است.
توضیح: اگر به جای کف شامپو از آب آن استفاده کنید، فرش نه تنها تمیز نمی‌شود، بلکه لوچ و چسبنده شده و دیرتر خشک می‌شود؛ زیرا رطوبت به ریشه‌‌های فرش رسیده و ریشه‌ها در محیط مرطوب می‌پوسند و اگر چند بار این کار را تکرار کنید، به مرور زمان فرش شما حتما می‌پوسد.
کف شامپو فرش کثافات روی پرزهای فرش را در خود حل کرده و ظرف نیم ساعت در مجاورت اکسیژن هوا ناپدید می‌شود که در این مدت روی فرش نباید راه بروید.
4- از قسمت بالای فرش شروع به کار کنید تا روی قسمت‌هایی که کف شامپو را مالیده‌اید، راه نروید.
5- پس از نیم ساعت یک دستمال زبر و یا تور پرده را روی فرش بمالید (این عمل را در جهت خواب فرش انجام دهید)، سپس با یک جاروی زبر و یا جاروی چوبی آن را به سمت خواب فرش جارو بزنید.
6- حالا با یک برس قدیمی فرش خود را شانه کنید. این کار باعث می‌شود پرزها سرجای خود قرار بگیرند و فرش شما نرم و زیبا به نظر برسد و شما با دیدن آن لذت ببرید.

علاوه برشامپوی فرش یک سری ازمواد طبیعی هستند که می توانند شما را در تمیز کردن فرش یاری کنند ازجمله:

1-جوش شیرین

کمتر چیزیست که نتوان با جوش‌شیرین و سرکه تمیز کرد. خوشبختانه لکه‌های فرش هم از این امر مستثنی نیستند. فقط کافیست پودر جوش‌شیرین را روی لکه فرش بریزید و سرکه سفید را اضافه کنید. بعد از تمام شدن کف حاصل، یک دستمال را که قدرت جذب بالایی دارد، روی فرش بکشید تا سرکه را جذب کند، بگذارید این قسمت خشک شود. با جاروبرقی باقی‌مانده جوش‌شیرین را جمع کنید. برای لکه‌های بزرگ‌تر از جوش‌شیرین به تنهایی استفاده کنید. آن را روی فرش بپاشید و حداقل بعد از نیم ساعت جاروبرقی بزنید.

2- نمک
مخلوط سرکه و نمک نیز از بین‌برنده لکه فرش است. این دو ماده را به صورت خمیر درآورید و روی لکه بریزید، بگذارید تا جذب شوند. دستمال مرطوب را روی محل مورد نظر بمالید. بعد از خشک شدن جاروبرقی بزنید.

3- بخار
آب را داخل دستگاه بخارشور بریزید. کاتالوگ دستگاه را با دقت بخوانید. در صورت اجازه استفاده از مواد شیمیایی، بهتر است به جای آن از مخلوط آب و سرکه استفاده کنید.

4- پراکسید هیدروژن
پراکسید هیدروژن تمیزکننده فوق‌العاده‌ای به خصوص برای لکه‌های پروتئین و خون است. با ریختن این ماده روی فرش، شاهد از بین رفتن لکه خواهید بود. روی محل مورد نظر آب یا سرکه سفید بمالید.

5- استفاده از زمین شور
با استفاده از زمین شور هم می‌توانید فرش را تمیز کنید. 2 پیمانه جوش‌شیرین را با یک چهارم  پیمانه  تکه‌های صابون مخلوط کنید. به این مواد 20-10 قطره اسانس معطر دلخواه اضافه کنید. معمولا از اسطوخودوس یا لیمو استفاده می‌شود. مواد را خوب به هم بزنید و با اسپری روی فرش بپاشید. در مرحله بعد ¼ پیمانه آب گرم را با 1 پیمانه سرکه سفید مخلوط کنید. زمین‌شور اسفنجی را داخل آن کنید و روی مواد ریخته شده قبلی بکشید. بگذارید فرش  خشک شود سپس جاروبرقی بکشید.

6- پودر ذرت
پودر ذرت هم به تمیز کردن فرش شما کمک می‌کند. 1 پیمانه از آن را با یک پیمانه تکه های صابون و ½ پیمانه جوش‌شیرین مخلوط کنید و روی فرش بپاشید. با کشیدن یک پارچه مرطوب یا زمین شور اسفنجی روی فرش آن را تمیز کنید. بعد از خشک شدن جاروبرقی بزنید.

چگونه فرش های خود را تمیز کنیم؟
چگونه فرش های خود را تمیز کنیم؟

تمیز کردن لکه ها :

لکه آدامس را با یخ سفت نمائید . با احتیاط با کمک یک کاردک آن را از سطح فرش جدا کنید .

لکه شمع را با یخ سفت نمائید . با احتیاط با کمک یک کاردک آن را از سطح فرش جدا کنید.

▪ لکه جوهر معمولی ( دوات ) را با کمی ماست مخلوط نمائید و جمع کنید . این کار را چند نوبت انجام دهید تا کاملاً جوهر جذب ماست شود.

▪ آب میوه ، چای ، شیر ، شکلات و قهوه را با آب نیمه گرم و صابون و یا شامپو تمیز نمائید.

▪ مایعات شیرین ( شربت ، چای شیرین و … ) پوسیدگی فرش را تسریع می کند. حتماً اثر این مایعات را سریعاً از فرش پاک نمائید.

▪ برای زدودن اثرات روغنی و چربی و واکس از صابون و سرکه سفید و پاک کننده های خنثی استفاده نمایید .

▪ اثرات خون و تخم مرغ با محلول نمک ، صابون و سرکه سفید با آب نیمه گرم پاک می شوند.

▪ روغن ریخته شده را ابتدا با قاشق جمع کنید . یک تکه پارچه سفید بر روی محلول آلوده شده بگذارید و روی آن را با اتوی نیمه گرم اتو کنید، روغن موجود در جسم فرش جذب پارچه سفید خواهد شد .

▪ جهت زدودن دوده، به ویژه بر روی موکت تیره رنگ، روی لکه نمک بپاشید. پس از یک ساعت و نیم با جارو برقی آن را پاک کنید.

در شستشوی فرش با دست، رعایت نکات زیر اهمیت ویژه‌ای دارد:
1-استفاده از زمین سخت، سیمانی، موزاییک یا زمین شیب‌دار بهتر است.
2- جریان آب باید به صورت دوش و با حرارت معمولی باشد. از آب گرم در شستشوی فرش دستبافت یا ماشینی استفاده نمی‌شود.
توضیح: فرش‌های ماشینی به علت داشتن مواد پلاستیکی در گره‌ها و تار و پود،پس از شستشو نرمی و لطافت خود را از دست می‌دهند. در فرش‌های دستبافت هم، که رنگ پس می‌دهد، آب گرم رنگ پس‌داده شده را در قسمت‌های روشن فرش تثبیت می‌کند که رنگبرداری آنها سخت و هزینه‌بردار است. فرش‌هایی هم که چله آنها از پشم و ابریشم یا گره‌های ابریشمی باشد، کیفیت‌شان پس از شستشو کاسته می‌شود.
3- در شستشوی فرش از مواد قلیایی نباید استفاده شود.
پس از خشک شدن فرش آن را با جاروی چوبی یا برس سر به سمت خواب فرش جارو یا برس بزنید تا تمام طرح‌های فرش سر جای خود قرار بگیرد و فرش شما زیبا و شکیل‌تر و تمیز دیده شود
4- از شوینده‌های خنثی استفاده شود (مانند پودر دستی که باید قبل از استفاده در آب حل شود، شامپوی فرش، مایع ظرفشویی یا پودر صابون حل‌شده برای فرش‌هایی که چربی روی آنها ریخته شده است).
5- فرش دستبافت را از قبل خیس نکنید، به خصوص فرش‌هایی که رنگ پس می‌دهند. در این صورت قسمت‌های روشن فرش نیز رنگی می‌شود.
6- فرشی را که رنگ پس می‌دهد، پس از شستشو با برس پلاستیکی و آبگیری، لوله نکنید و هرگز داخل لوله آب نگیرید.
7- فرش شسته‌شده را کاملا آبگیری کرده با پارو و سپس با دستمال نخی یا حوله‌ای آب پرز آن را کاملا بگیرید و یک ساعت به همان حالت روی زمین بگذارید تا قسمت‌هایی که رنگ پس می‌دهد با قسمت‌های دیگر فرش تداخل پیدا نکند.
8- وقتی فرش یک ساعت روی زمین به صورت پهن‌شده ماند، مابقی رطوبت خود را از دست می‌دهد و آماده پهن کردن می‌شود.
9- فرش نیمه‌مرطوب از پشت، در سایه (نور غیرمستقیم خورشید) و در معرض هوا آویخته شود.
10- برای فرش‌های ماشینی و دستبافت هم که رنگ پس نمی‌دهند، روش شستشو به همین صورت است. اگر هنگام پهن کردن فرش دوباره روی آن آب بگیرید، ریشه‌های آن حتما زرد خواهد شد.
(جاروبرقی چون به صورت رفت و برگشت روی فرش کشیده می‌شود خواب فرش را به هم زده و از زیبایی آن می‌کاهد).

 

مطالب مرتبط:

خانه داری و مهم ترین دغدغه های آن

طراحی دکوراسیون خانه با رنگهای زیبای بنفش و سفید +تصاویر

روش هایی برای انتخاب پرده مناسب برای هر قسمت خانه+ تصاویر

چگونه لوازم برقی خود را تمیز کنیم؟

راز بی عیب و نقص بودن دکوراسیون و تزیین بعضی از خانه ها + تصاویر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا