سه ماده خطرناک در لاک ناخن در کمین بانوان

در گذشته نه چندان دور بانوان برای رنگ کردن ناخن خود از رنگ های طبیعی استفاده می کردند .که دارای خواص فراوان هم برای ناخن و هم برای پوست بود .از گیاهی به نام حنا برای رنگ کردن ناخن ها استفاده م یکردند .اما امروزه با به فراموشی سپردن این نوع رنگهای طبیعی به رنگ کردن ناخن به وسیله مواد شیمیایی ابراز علاقه می کنند .که دارای عوارض و خطراتی برای انسانها است که در ذیل برای شما عزیزان شرح می دهیم.

مواد تشکیل دهنده لاک ناخن
مواد تشکیل دهنده لاک ناخن عبارتند از نیترو سلولز، رنگدانه، اسانس، رزین، نرم کننده، موادپلاستیکی و رنگ کننده و حلال هایی چون فتالات، تولوئن و فرمالدئید در لاک ناخن استفاده می کنند.
لاک های ناخن باید دارای خصوصیاتی مانند شفافیت در رطوبت بالا، کشش مناسب روی ناخن، انعطاف و استحکام، ترک نخوردن، مقاومت در برابر آب سرد و شوینده ها باشند.

خطرات استفاده از لاک ناخن
بسیاری از مواد تشکیل دهنده لاک ناخن شیمیایی هستند، استفاده عادی یا نامناسب از آنها می تواند باعث به خطر افتادن سلامت تان شود. امروزه شرکت های تولید محصولات آرایشی و بهداشتی باید استانداردهای سخت گیرانه ای را (از جمله حذف موادشیمیایی) در ساخت لاک رعایت کنند. باوجود این استانداردها، هنوز بسیاری از شرکت های معتبر از حلال هایی که باعث التهاب ریه و مجاری تنفسی می شوند، در تولید لاک استفاده می کنند. در ادامه به بررسی تاثیر مخرب حلال ها بر سلامت انسان می پردازیم.موادی که بیشتر از همه موجب نگرانی میشوند عبارتند از: تولوئن، بوتیل استات واتیل استات (آستون) و دیبوتیل فتالات و….البته بیشترین خطر این مادهها زمانی نیست که روی ناخن قرار دارند بلکه اگر به هر دلیل وارد دستگاه گوارش شوند میتوانند بسیار خطرناک باشند و حتی گاهی مرگ ناشی از آنها نیز گزارش شدهاست. به همین دلیل به هیچ وجه لاکهای روی ناخن خود را با دندان خراش ندهید.

تولوئن
این ماده که نقشی اساسی در تولید لاک ناخن دارد،تولوئن را در لاک میریزند تا مواد موجود در لاک را در خود حل کند و لاک یکدست به نظربرسد این ماده باعث میشود که رنگ لاک یکدست و صاف به نظر برسد اما همین ماده میتواند در افراد تاثیرات گوناگونی به جا می گذارد. اختلال رفتار، یکی از مهم ترین عوارض این ماده است. برخورد طولانی مدت با تولوئن علایم جسمی و روانی متعددی ایجاد می کند.ضررهایی داشته باشد مثلا ممکن است موجب واکنشهای آلرژیک شود و حتی گاهی ممکن است به دلیل تماس انگشتان با پلک چشم، باعث ملتهب شدن آنها شود پروفسور تی ای ویلانسون، استاد روان پزشکی کالج سلطنتی لندن و مشاور ارشد سازمان غذا و داروی آمریکا، پس از بررسی نوار مغزی و معاینه بالینی افرادی که در معرض تولوئن قرار گرفته بودند، پی برد مبتلا به اختلال های بینایی، آسیب های عصبی و مخچه ای و اختلال در بخشی از راه های عصبی به نام راه های هرمی هستند.
می توانید بخوانید :روش های پاک کردن سایه ابرو را در نماگرد

فرمالدئید
مادهای که موجب واکنشهای آلرژیک میشود
ماده دیگری که شاید تا به حال درباره ضررهای آن شنیده باشید فرمالدئید است، این ماده برای سفت و خشک شدن لاک استفاده میشود اما مشکل این ماده فرار بودن آن است و در نتیجه گاز حاصل از آن به راحتی در هوا پخش میشود و میتواند وارد هوای تنفسی شما شود.حتی وجود مقادیر اندک آن باعث تحریک، سوزش و خارش چشم و ریزش اشک می شود. تنفس این ماده شیمیایی هم باعث ایجاد سردرد، سوزش گلو، اختلال تنفس و بروز علایم آسم ویکی از عوامل ایجاد سرطان خواهد شد. مصرف اتفاقی فرمالدئید و جذب آن از طریق دستگاه گوارش، مسمومیت خون، افزایش اسیدخون و کاهش شدید حرارت بدن را در پی دارد.به خصوص اگر با پوست تماس پیدا کند.(FDA ) میگویدیکی از واکنشهای آلرژیکی ناشی از این ماده التهابات پوستی است، پژوهشگران انجمن ملی مبارزه با محصولات شیمیایی آمریکا، پس بررسی 120 فرد مبتلا به سرطان بینی و گلو دریافته اند این افراد مدتی طولانی در معرض این حلال قرار داشته اند. بنابراین بهتر است لاکی بخرید که در آن فرمالدئید نباشد.

فتالات
مواظب تیروئیدتان باشید
دی بوتیل فتالات به عنوان یک براقکننده به لاکهای ناخن اضافه میشود همچنین این ماده مانع کنده شدن تکهای لاک میشود اما قرار گرفتن در معرض این ماده میتواند روی عملکرد تیروئید تاثیر داشته باشد.در بسیاری از پژوهش ها تاثیر مخرب فتالات بر کبد، کلیه ها، ریه ها و غدد جنسی (بیضه ها) ثابت شده است. فتالات و ترکیب های مختلفش، اثری شبیه به هورمون زنانه استروژن دارند. اگر زنان باردار در معرض این ماده قرار گیرند، فرزندشان با ناهنجاری های مادرزادی در اندام تناسلی شان به دنیا می آیند. با وجود آنکه بسیاری از پژوهشگران مخالف اثر فتالات بر سلامت انسان هستند، اما از سال 2006 تا 2011، بسیاری از شرکت های تولید کننده محصولات آرایشی و بهداشتی معتبر، پس از انتشار نتیجه بررسی های دانشمندان دانشگاه روچستر که نشان می داد محصولات ناشی از سوخت وساز فتالات در بدن که در ادرار تجمع می کنند، باعث افزایش اندازه دور کمر آقایان و مقاومت سلول ها به انسولین و ابتلا به دیابت می شوند، این ماده را از محصولاتشان حذف کردند، اما نتیجه بررسی های تازه وزارت بهداشت آمریکا نشان داد همچنان در ساخت لاک ناخن از حلال ها استفاده می کنند.خطرات این ماده تا به حدی است که اتحادیه اروپا استفاده از این ماده را در محصولات بهداشت شخصی غیر مجاز اعلام کردهاست به همین دلیل بهتر است به دنبال لاکی باشید که این ماده در آن موجود نباشد.
گروه مد و زیبایی نماگرد