زیبایی صورت و ناخنمد و زیبایی

ماهک ناخن چیست؟ و آشنایی با بیماری ها ی بدن از طریق ماهک ناخن

4.3/5 - (3 امتیاز)

ماهک ناخن چیست؟ ماهک ناخن به شکل هلال رنگ در انتهای ناخن گفته می شود.که در علم پزشکی با بررسی ماهک ناخن به وجود بسیاری از بیماری ها پی می برند.ما در نماگرد شما را با ماهک بخش مهم ناخن و بیماری های مربوط به آن آشنا می کنیم پس با ما همراه باشید.

 

ماهک ناخن چیست؟
ماهک ناخن چیست؟

مواردی که باید در مورد ماهک ناخن بدانید 

  •  قسمت هلالی و سفید رنگ در قسمت انتهای ناخن یک بخش اصلی و مهمی در ساختار ناخن است. این قسمت از ناخن بسیار حساس است و به مراقبت ویژه‌ای نیاز دارد و در حالت طبیعی و عادی نباید آسیب ببیند.
  •  ماهک ناخن از رگ‌های خونی که در لایه پنجم اپیدرم قرار دارند،محافظت می کند.
  •  این قسمت سفید رنگ عموما بر روی انگشت شصت قابل مشاهده است. اما در برخی از موارد سطح ناخن توسط یک لایه ضخیم از ناخن پوشیده شده و مانع از دیده شدن ماهک ناخن می‌شود.
  •  ماهک ناخن در واقع بخش مهمی از ریشه ناخن است که به هیچ عنوان نباید آسیب ببیند و در صورت آسیب دیدن ممکن است تمام سطح ناخن تغییر شکل پیدا کند.
  •  بسیاری از پزشکان معتقدند که ماهک ناخن می‌تواند اطلاعات مختلفی را در رابطه با سلامت بدن در اختیارشان قرار دهد. به عنوان مثال در طب سنتی چینی اعتقاد بر این است که عدم وجود ماهک ناخن نشان دهنده کم خونی و سو تغذیه است و یا یک ماهک ناخن کمرنگ یا آبی رنگ نشان دهنده دیابت در فرد مورد نطر خواهد بود و در صورتی که ماهک ناخن رنگی شبیه به قرمز داشته باشد می‌تواند نشانه‌ای از وجود بیماری قلبی و عروقی در بدن باشد.

 

ماهک ناخن چست
ماهک ناخن چست
  •  گاهی کم رنگ و یا کوچک بودن ماهک ناخن نشان دهنده یک اختلال در دستگاه گوارش است که می‌تواند در اثر ایجاد مشکل در متابولیسم و یا افزایش سموم در بدن ایجاد شده باشد.
  • در حالت طبیعی و عادی این قسمت معمولا 1/5 ( یک پنجم ) ناخن را در بر می‌گیرد و بهترین رنگ برای آن عاجی رنگ است. هرچه رنگ ماهک ناخن سفیدتر باشد به این معنی است که بدن فرد قوی‌تر است. ناخن‌های سالم باید محکم، قرمز رنگ، صاف و براق باشند. هرچه بدن فرد قوی‌تر و پر انرژی‌تر باشد ماهک ناخن نیز سفیدتر و مشخص‌تر دیده می‌شود.
  • . تغییر شکل و یا رنگ ماهک ناخن نشان دهنده بروز یک بیماری در فرد است که با درمان و بهبود سلامتی این قسمت از ناخن نیز به تدریج به حالت طبیعی و اولیه خود بازمی‌گردد.
  •  اگر ماهک ناخن تنها بر روی ناخن شصت دیده شود نشان دهنده این است که انرژی فیزیکی فرد پایین است و احتمال ابتلا به بیماری در آن بیشتر خواهد بود.
  • اگر به ناخن‌هایتان نگاه کنید، در قاعده‌ی هر ناخن، نواحی روشن و کم‌رنگی را مشاهده می‌کنید که به آنها ماهک گفته می‌شود. تغییر در رنگ، حالت یا اندازه‌ی ماهک ناخن، نشانه‌ی وجود بیماری در بدن یا احتمال ابتلا به بیماری است. با تشخیص درستِ مشکلات خود از طریق این ماهک‌ها، می‌توانید اقدامات لازم را به‌موقع انجام بدهید. در ادامه، به شایع‌ترین تغییراتی که در رنگ و اندازه‌ی ماهک‌ها رخ می‌دهد، اشاره می‌کنیم و علت بروز این تغییرات را شرح می‌دهیم.
ماهک ناخن چیست؟
ماهک ناخن چیست؟

بیشتر بدانید :درمان پوسته پوسته شدن اطراف ناخن ،چگون ناخن های محکمی داشته باشیم 

نوشته های مشابه

ماهک هر ناخن نشانه فعالیت کدام قسمت از بدن است 

ماهک ناخن انگشت کوچک: به‌طور‌کلی نباید روی ناخن کوچک شما ماهکی وجود داشته باشد، اگر هم هست، باید بسیار کوچک باشد. ماهک ناخن این انگشت با عملکرد کلیه‌ها، روده کوچک و قلب در ارتباط است. وجود ماهک بزرگ روی ناخن این انگشت، ممکن است از علائم فشار خون بالا باشد.

ماهک ناخن انگشت حلقه: انگشت حلقه با عملکرد دستگاه تناسلی و دستگاه لنفاوی مرتبط است و وجود ماهک بزرگ روی آن، نشانه‌ی مشکلات مربوط به معده است.

ماهک ناخن انگشت وسط: این انگشت با عملکرد مغز و سیستم قلب و عروق در ارتباط است. عدم وجود ماهک روی این ناخن، می‌تواند نشانه‌ی مشکلات عروقی و فشار خون بالا باشد.

ماهک ناخن انگشت سبابه: اگر دچار مشکلات مزمن حلق، گوش و بینی باشید یا در عملکرد روده و لوزالمعده‌‌تان اختلالی به‌وجود آمده باشد، ماهک ناخن این انگشت‌تان ناپدید می‌شود یا بسیار کوچک خواهد بود.

ماهک ناخن انگشت شست: ماهک ناخن این انگشت مربوط به عملکرد شُش‌ها و طحال است، از ماهک سایر ناخن‌ها نمود بیشتری دارد و حدودا ۲۵ درصد از سطح ناخن انگشت شست را می‌پوشاند. اندازه‌ی این ماهک در انگشتان افراد سیگاری و کسانی که فشار خون بالا دارند، بزرگ‌تر است.

 

ماهک ناخن چیست؟
ماهک ناخن چیست؟

 

داشتن ماهک بزرگ روی ناخن نشانه چیست 

ماهک‌ها وقتی بزرگ محسوب می‌شوند که حدود یک‌سوم (یا بیشتر) از سطح ناخن را دربربگیرند. ماهک‌های بزرگ حاکی از مشکلاتی در سیستم قلبی و عروقی، فشار خون پایین و اختلالاتی در ضربان قلب هستند. این ماهک‌ها گاهی در افرادی مانند ورزشکاران که فعالیت‌های جسمانی زیادی دارند نیز دیده می‌شود. وجود ماهک بزرگ روی ناخنِ کسانی که با فعالیت‌های جسمانی و ورزش رابطه‌ای ندارند، می‌تواند نشانه‌ای از سطح بالای استرس باشد.

 

ماهک ناخن چیست؟
ماهک ناخن چیست؟

 

علت کوچک بودن ماهک ناخن چیست ؟

اگر ماهک ناخن به‌سختی دیده می‌شود، ممکن است دلیل آن فشار خون پایین و اختلالاتی در گردش خون باشد یا شاید به سیستم ایمنی شما آسیبی رسیده است. علاوه بر اینها باید به کاهش سوخت‌وساز بدن، کمبود آهن یا کمبود ویتامین B۱۲ نیز دقت کنید.اگر ماهک ناخن شما دارای خطوط افقی پراکنده و متقاطع باشد، امکان دارد که مشکلاتی در زمینه‌ی سطح قند خون و دیابت داشته باشید.

 

ماهک ناخن چیست؟
ماهک ناخن چیست؟

 

نداشتن ماهک بر روی ناخن 

اگر روی ناخن انگشتان فرزندتان هیچ‌گونه ماهکی مشاهده نمی‌کنید، اصلا نگران نباشید. گاهی‌اوقات این ماهک‌ها با گذر زمان ایجاد می‌شوند و گاهی نیز اصلا روی سطح ناخن دیده نمی‌شوند. در بعضی افراد هم بنا به دلایل فیزیولوژیکی، ماهکی روی ناخن‌ها دیده نمی‌شود.

اما چنانچه ماهکی که قبلا روی ناخن وجود داشته است، یک‌باره ناپدید بشود، باید به وجود مشکلاتی در زمینه‌ی اختلالات گردش خون توجه کنید. مطالعات نشان می‌دهند که در بعضی موارد نیز عدم وجود ماهک ناخن حاکی از کمبود آهن یا کمبود ویتامین B۱۲ است یا به اختلالات غده‌ی تیروئید مرتبط است.

 

ماهک ناخن چیست؟
ماهک ناخن چیست؟

 

چرا ماهک های ناخن تغییر رنگ می دهند 

تغییر رنگ ماهک های ناخن نشانه ی بیماری است.

ماهک خاکستری: علائم خستگی زیاد، اختلال در هضم و مشکلاتی در جذب مواد مغذی است.
ماهک سفید: نشانه‌ی سلامتی و طبیعی بودن اوضاع بدن است. رنگ ماهک ناخن باید نسبت به رنگ پوست، خیلی روشن‌تر باشد.
ماهک بنفش:علائم گردش خون ضعیف و کمبود اکسیژن در اندام‌ها و بافت‌های بدن است. افرادی که ماهک ناخن‌شان بنفش است، اغلب دچار سردرد و سرگیجه دارند
ماهک صورتی یا قرمز: نشانه‌ی فعالیت‌ جسمانی اندک و مشکلاتی مربوط به شُش‌هاست.
ماهک سیاه: بسیار نادر و نشانه‌ی مشکلاتی جدی مانند مسمومیت ناشی از فلزات سنگین است.

 

 گروه مد و زیبایی نماگرد 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا