سلامت

بلوغ در نوجوانان دختر

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

بلوغ در نوجوانان دختر

بلوغ در نوجوانان دختر
بلوغ در نوجوانان دختر

بلوغ در دختران  در سن 9 تا 13 سالگی اتفاق می افتد، اما دخترانی هم هستند که زودتر و یا دیرتر به بلوغ می رسند . هورمون هایی مانند استروژن، فرآیند بلوغ را انجام می دهند. نماگرد در این زمینه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد .

بلوغ

اولین علامت شروع بلوغ در دختران رشد سینه هاست. اولین دوره قاعدگی معمولا دو سال بعد از آن اتفاق می افتد. معمولا قبل از اولین دوره قاعدگی دختران تغییرات جسمی زیر را تجربه می کنند:

افزایش قد
بزرگ شدن باسن
ترشحات واژن
رشد موهای زاید

دوره قاعدگی هر یک ماه یک بار اتفاق می افتد. در اویل ممکن است نامنظم باشد. یک دختر نوجوان ممکن است دو ماه پی در پی قاعدگی نداشته باشد یا دو دوره قاعدگی را در یک ماه تجربه نماید. با گذشت زمان قاعدگی منظم می شود. توجه به زمان شروع قاعدگی و مدتی که طول می کشد می تواند در پیش بینی تاریخ دوره بعدی راهنمای فرد باشد.

برخی از تغییرات بدن را که طی دوران بلوغ در دخترها رخ می دهد:

1- موهای جدید

دخترخانمی ممکن است متوجه شود که در مناطقی از بدن که هیچ وقت مویی وجود نداشت، حالا مقداری مو رویش کرده است، مناطقی مثل زیر بغل، پاها و … .
در ابتدا این موها روشن و نازک هستند، اما با گذشت زمان تیره و ضخیم می شوند.

2- رشد قدی

در طی دوران بلوغ، رشد قدی ادامه می یابد. در برخی، رشد به سرعت اتفاق می افتد که به نام “جهش ناگهانی رشد” خوانده می شود. این جهش رشد، بین سنین 9 تا 11 ساله دیده شده است.
افرادی که دارای این فوران رشد هستند، هر سال حدود 10 سانتی متر افزایش قد خواهند داشت. اما مثل بقیه موارد بلوغ، رشد ممکن است سریع و یا کند باشد.

3- رشد سینه

در دوران بلوغ سینه ها بزرگ می شوند. اگر یکی از سینه ها کوچکتر از دیگری باشد، جای نگرانی ندارد، زیرا بعد از مدتی هر دو سینه به یک اندازه خواهد شد.

4- مراقبت از پوست

اگر پوستتان، جوش زد، نگران نباشید. حدود 85 تا 90 درصد افراد در سن بلوغ، جوش می زنند. در واقع، زدن جوش جزء اولین علائم دوران بلوغ می باشد. این جوش ها ممکن است روی صورت، بالای سینه و یا پشت دیده شوند.
در طی دوران بلوغ، فعالیت غده های چربی زیاد می شود و موجب بروز جوش می شود. استرس، عادت ماهانه و مواد آرایشی چرب نیز باعث بوجود آمدن جوش می شوند
معمولا جوش های دوران بلوغ، با اتمام این دوران، از بین خواهند رفت.

5- افزایش تعریق

اگر خیلی عرق می کنید، این را بدانید که شما اولین نفری نیستید که از این موضوع رنج می برید.
ناگهان در طی دوران بلوغ، 2 تا 4 میلیون غده عرق در بدن فعال می شوند. هنگامی که عصبانی می شوید و یا در محیط گرمی قرار می گیرید، بیشتر عرق می کنید.
تعریق بیشتر در زیر بغل صورت می گیرد. اگر می خواهید از بوی بد عرق خلاص شوید، به طور مرتب حمام کنید و از مواد ضدتعریق مثل مام استفاده کنید.

6- ترشحات

در طی دوران بلوغ، ترشحات واژن دیده می شود. این ترشحات به رنگ زرد یا سفید است.
اگر خارش، بوی بد و یا ناراحتی در واژن داشتید، با مادر خود صحبت کنید، زیرا این می تواند نشانه ای از عفونت باشد.

7- تغییر شکل بدن

دختران در مقایسه با پسران، دارای چربی بدن بیشتری هستند.
در طی دوران بلوغ، ممکن است متوجه شوید که بدنتان دارای چربی های بیشتری نسبت به قبل است.
در ابتدا، ممکن است متوجه چربی شکم شوید. اما بعد از مدتی، کمر کوچکتر و باسن و ران ها بزرگتر خواهند شد.

8- عادت ماهیانه

خون ریزی ماهانه، در سنین 9 تا 16 سالگی رخ می دهد. در این دوران، باید بهداشت را کاملا رعایت کنید و همیشه نوار بهداشتی همراه خود داشته باشید.

9- مراقبت از دندان ها

در دوران بلوغ، هورمون های اضافی در بدن موجب بروز مشکلاتی در دهان می شوند. لثه ها ممکن است حساس‌تر و متورم شوند.
لذا باید همیشه مسواک بزنید و بعد از غذا، با نخ دندان لای دندان هایتان را تمیز کنید.
رعایت بهداشت دهان و دندان باعث جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان، بیماری های لثه ای و دیگر مشکلات می شود.

توصیه هایی برای دختران نوجوان

در دوران بلوغ ممکن است، یک نفر را در زندگی ملاک زیبایی قرار دهید (مثلا یک بازیگر را) و سعی کنید شبیه او شوید. ولی ممکن است شما شکم داشته باشید و ظاهر شما شبیه او نباشد. این یک امر طبیعی است، ظاهر و باطن همه افراد با هم متفاوت است. این تفاوت ها باعث شیرینی زندگی می گردد.
پس، بهتر است به جای آنکه خود را (از نظر ظاهر) شبیه یک نفر کنید، ورزش کنید و عادات صحیح غذایی داشته باشید و وزن خود را متعادل نمایید.
همچنین در طی دوران بلوغ، تغییرات بدنی و احساسی رخ می دهد و شما سئوالات زیادی را خواهید داشت. بنابراین با مادر و یا خواهر بزرگتر از خود در این رابطه صحبت کنید و نگران نباشید.

 

مطالب مرتبط :

بلوغ در نوجوانان پسر

ایا میخواهید بدانید نشانه ها و درمان افسردگی دوران بلوغ چیست؟

علل، عوارض و راه حل های درمان خود ارضایی در کودکان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا