زندگینامه بزرگان دینمذهبی

زندگینامه علی اکبر

اولین نفری باشید که امتیاز میدهد.

زندگینامه علی اکبر سرور جوانان اهل بهشت 

زندگینامه علی اکبر (ع)
زندگینامه علی اکبر (ع)

حضرت علی اکبر (ع)ار شیبه ترین افراد به رسول خدا بود و اداب را از دو سید جوانان اهل بهشت اخذ نموده بود و شجاعت بنی هاشم را داشت .وایشان در مدت عمر شریف خود را صرف عبادت و زهد و اطعام مساکین و اکرام مسافرین و سعه در اخلاق و توسعه در ارزاق فرمود .

تولد 

علی بن حسین به عربی علی بن الحسین؛ 11شعبان 33 هجری قمری به دنیا آمد ومعروف  علی‌اکبر فرزند ارشد حسین بن علی و مادرش لیلا دختر ابی مره است. او در حالی که 25 سال سن داشت اولین نفر از بنی‌هاشم بود که به میدان نبرد در واقعه کربلا رفت و کشته شد بدن او هنگام مجروح شدنش توسط دشمن تکه تکه شد . پس از روز عاشورا سر بریده او به همراه سرهای شهدا به شام ، مرکز خلافت یزید برده شد و در قبرستان باب‌الصغیر به خاک سپرده شد.
در این‌که لقب علی‌اکبر متعلق به اوست یا امام سجاد اختلاف وجود دارد. بیشتر منابع تاریخی لقب علی‌اکبر را متعلق به او می‌دانند، در مقابل برخی به او لقب علی‌اصغر داده و لقب علی‌اکبر را جزء القاب امام سجاد برشمرده‌اند. البته منابع شیعی لقب علی‌اصغر را به عبدالله بن حسین، فرزند نوزاد حسین بن علی نسبت داده‌اند.

 

مادر علی اکبر

لیلی دختر ابی مره بن مسعود ثقفی است و عروه بن مسعود یکی از سادات اربعه در اسلام است و از بزرگانی بود که رسول خدا او را صاحب یاسین و شبیه ترین مردم به عیسی بن مریم می نامیدند

 

زندگینامه علی اکبر (ع)
زندگینامه علی اکبر (ع)

فضائیل علی اکبر

1-شباهت او به پیامبر اسلام
این جوان خوش سیما در طاقت زبان و زیبایی صورت و سیرت خلقت شبیه ترین مردم به رسول خدا (ص)بود که آن حضرت جامع همه کمالات و صفات حسنه و اخلاق نیکو می باشد .
2-عصمت آن بزرگوار
عصمت همانند عدالت اداری درجات مختلف دارد و هیچ کس به درجه چهارده معصوم نمی رسد لکن خداوند مقام عصمت را به علی اکبر لطف فرموده است
3-شجاعت
آن بزرگوار شجاعتش را از علی مرتضی به ارث برده بود
4-تربیت شدن در دامان دو امام معصوم
علی اکبر در دامان حضرت امام حسن مجتبی و پدر گرامیشان حضرت امام حسین پرورش یافتند

 

علی اکبر الگوی جوانان

یکى از بارزترین نمونه‌هاى کمال و اسوه‌هاى پاکى و مردانگى، حضرت «على اکبر (علیه السلام)» شهید بزرگ حماسه عاشورا و فرزند بافضیلت سیدالشهدا (علیه السلام) است. سزاوار است که از رهگذر آشنایى با شخصیت و ویژگى‌هاى این جوان برومند و رشید و با صلابت، از او درس جوان‌مردى و مقاومت و ایمان و ادب بیاموزیم و نسلى را تربیت کنیم که پویاى راه نورانى آن شهید باشد.

تربیت شایسته امام حسین (علیه السلام) سبب شد تا على اکبر به بهترین صفات کمال آراسته شود. عواملى همچون: اصالت خانوادگى، تربیت و وراثت، کسب علم و فضایل که از عناصر تشکیل دهنده شخصیت هر کس است، در وجود و زندگى او فراهم بود. خلق و خوى او و رفتار و حرکات و ادب و متانتش در حد اعلاى برجستگى و درخشندگى بود؛ آن‌گونه که گفته و نوشته‌اند، رفتارش حرکات و رفتار پیامبر خداصلى الله علیه وآله را در ذهن‌ها زنده مى‌کرد. على اکبر شاخه‌اى از آن شجره طیبه و ریشه پاک بود و وارث همه خوبى‌هاى خاندان عصمت و طهارت به شمار مى‌رفت

زندگینامه علی اکبر (ع)
زندگینامه علی اکبر (ع)

شهادت علی اکبر (ع)

از آنجایی که یزید با علی‌اکبر نسبت خویشاوندی داشت به او امان داد ولی علی‌اکبر قبول نکرد و در پاسخ گفت «قرابت با رسول خدا با ارزش‌تر است»علی‌اکبر در مقابل چشمان پدرش نزدیک به ده مرتبه به میدان نبرد رفت و هر بار نزدیک به دو یا سه نفر را کشت. او در حالی که خسته و تشنه شده بود نزد پدرش بازگشت و در خواست آب کرد،در اینجا برخی می‌گویند حسین بن علی که خود تشنه بود زبانش را در دهان پسرش گذاشتو برخی دیگر می‌گویند پدرش به او گفت: «پسرم! ببین دهان من از دهان تو خشک‌تر است، اندکی پیکار کن که به‌زودی از دست جدت رسول خدا سیراب خواهی شد»سپس او به میدان جنگ بازگشت. زمانی که به میدان برگشت مردی به نام مر بن سعد (به عربی: مُرَّ بن سَعد) یا مره بن منقذ عبدی (به عربی: مُرَّه بن مُنْقِذ عَبدى) از پشت به او ضربه‌ای وارد کرد که باعث شد او از اسب به زمین بیفتد؛ حسین که تا آن‌هنگام با گریه دیده نمی‌شد با دیدن سقوط پسرش شروع به گریه کرد. بعد از سقوط او دشمن او را احاطه و بدنش را قطعه قطعه کردند.

مرتضی مطهری در اینجا می‌گوید:

شخصی با نیزه محکمی آن‌چنان به علی اکبر زد که دیگر توان از او گرفته شد به طوری که دستهایش را به گردن اسب انداخت، چون خودش نمی‌توانست تعادل خود را حفظ کند. در اینجا فریاد کشید: پدر جان! الآن دارم جد خودم را به چشم دل می‌بینم و شربت آب می‌نوشم. اسب، حضرت علی اکبر(ع) را در میان لشکر دشمن برد و آن‌ها با شمشیر بدنش را تکه تکه کردند.

علی‌اکبر در حالی که 25سال سن (طبق نقل صحیح) داشت، اولین کشته روز عاشورا از قبیله بنی‌هاشم بود.
واب امام حسین و رفتار حضرت علی اکبر در سرزمین ثعلبه هنگام ظهر امام حسین(ع) اندکی خوابید و وقتی بیدار شد فرمود: در خواب هاتفی را دیدم که می‏گفت: شما به شتاب می‏روید و مرگ شما را با شتاب به بهشت می‏برد. علی اکبر(ع) که چنین سخنی را از پدر شنید گفت: پدر جان مگر ما بر حق نیستیم؟ امام حسین(ع) فرمود: آری به خدا قسم ما بر حق هستیم. علی اکبر عرضه داشت در این صورت ما از مرگ باکی نداریم و امام حسین(ع) که از استقبال فرزندش شاد شده بود بیان داشت: فرزندم خدا به تو جزای خیر دهد.

 

 

زندگینامه علی اکبر (ع)
زندگینامه علی اکبر (ع)

مرقد مطهر حضرت علی اکبر

حضرت علی اکبر، نزدیکترین شهیدی است که با امام حسین دفن شده است. مدفن او پایین پای اباعبد الله الحسین قرار دارد و به این خاطر ضریح امام شش گوشه است.
شبیه‏ترین افراد به پیامبر (ص) على اکبر نخستین نفر از بنى هشام بود که به میدان جنگ رفت، او 25سال  داشت، نزد پدر آمد و اجازه طلبید، امام حسین علیه السلام به او اجازه داد، سپس نگاه مایوسانه به اکبرش کرد و دو انگشت اشاره را به طرف آسمان کرد و گفت: «اللهم کن انت الشهید علیهم، فقد برز الیهم غلام اشبه الناس خلقا و خلقا و منطقا برسولک و کنا اذا اشفقنا الى نبیک نظرنا الیه‏».  على اکبر به میدان آمد و با دشمن مى‏جنگید رجز مى‏خواند: انا على بن الحسین بن على نحن و بیت الله اولى بالنبى تالله لا یحکم فینا ابن الدعى اضرب بالسیف احامى عن ابى

 

منبع :دانشنامه

گردآوری :نماگرد

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا