دانستنی های سلامتشناخت داروهاطب سنتی و داروهای گیاهی

معرفی گل انگشتانه | خواص درمانی گل انگشتانه | عوارض مصرف

4.5/5 - (2 امتیاز)
[ type=”blue”]گل انگشتانه از جمله گیاهان دارویی می باشد. خواص درمانی گل انگشتانه عبارتند از : درمان نارسایی قلب، درمان ذات الریه و …

 

معرفی گل انگشتانه | خواص درمانی گل انگشتانه | عوارض مصرف
معرفی گل انگشتانه | خواص درمانی گل انگشتانه | عوارض مصرف

آشنایی با گل انگشتانه

گل انگشتانه با نام علمی Digitalis یک گونه از خانوائه بارهنگیان است. این گیاه گلدار دو ساله دارای ارتفاعی بین 50 تا 150 سانتی متر می باشد.برگ های این گیاه شیار دار و ساده به طول ۱۰-۳۵ سانتی متر هستند و رنگ آن ها خاکستری مایل به سفید است وگل های آن به صورت خوشه مخروطی شکل در انتهای هر ساقه قرار گرفته اند و گلبرگهای هر گل زنگوله مانند هستند و گاهی به صورت دو لب مشخص می شوند که به طور معمول لب پایینی طویل تر از لب بالایی است. رنگ گل ها ارغوانی، سفید، زرد، صورتی و قرمز است که در برخی از انواع آن دانه‌هایی دیده می‌شود که از این گل برای تولید بعضی از انواع داروهای قلبی استفاده می‌ گردد.

این گیاه بومی بسیاری از کشورهای اروپایی به خصوص در غرب، جنوب و مرکز این قاره است و بومی ایران نمی باشد.

 

معرفی گل انگشتانه | خواص درمانی گل انگشتانه | عوارض مصرف
معرفی گل انگشتانه | خواص درمانی گل انگشتانه | عوارض مصرف

خواص درمانی گل انگشتانه

  • درمان نارسایی های قلبی : از مهم ترین خواص درمانی این گیاه کمک به درمان نارسایی قلب می باشد. پزشکان سنتی به توصیه زکریا رازی از این گیاه برای درمان بیمارانی که دچار مشکلات قلبی بوده اند استفاده می کردند . تا سال 2005 پزشکان مدرن اعتقادی به استفاده از این گل نداشتند تا اینکه طبق آزمایش های جدید ثابت شد که این گل دارای گلیکوزیدهایی مثل digitoxin و digoxin می باشد که برای درمان نارسایی های قلبی بسیار مفید است. همچنین برای درمان نارسایی های قلبی می توان از خواص درمانی گل زرد بهره مند گردید.
  • درمان پرسازی  Hypertrophie : بیماری پرسازی سبب می شود تا بزرگ شدن بافت ها و اندام به دلیل حجیم شدن یاخته ها آن بافت ، صورت بگیرد . معمولا در این حالت یاخته های بافت آب و خوراک بیشتری جذب می کنند . استفاده از برگ های گل انگشتانه در درمان این بیماری موثر می باشد.
معرفی گل انگشتانه | خواص درمانی گل انگشتانه | عوارض مصرف
معرفی گل انگشتانه | خواص درمانی گل انگشتانه | عوارض مصرف
  • ادرار آور : به این منظور از برگ های گل انگشتانه استفاده گردد. این برگ ها دارای مقادیر زیادی دیجیتال هستند . دیجیتال موجود در این برگ ها خواص بسیاری دارد . یکی از مهم ترین خواس دیجیتال ، اداری آوری آن می باشد . همچنین گیاه گرگ تیغ نیز دارای خواص مدر می باشد.

دقت کنید که مصرف این گل به علت سمی بودن حتما باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف گردد.

  • درمان ذات الریه : طبیب معروف یونانی آگوستوس سزاروس، جهت درمان ذات الریه از گلبرگ های گل انگشتانه استفاده می کرده است . به همین منوال پزشکان تا سال 1910 از این گیاه برای درمان این بیماری استفاده می کردند بدون اینکه بدانند دقیقا این گل چگونه باعث بهبود بیماری می شود تا اینکه بالاخره در سال 1910 دانشمندان به خواص دیجیتال موجود در برگ های این گیاه پی بردند که منجر به درمان ذات الریه می شود .
[ type=”red”]گیاه دیگری که در درمان ذات الریه موثر است گیاه بابا آدم نام دارد.

موارد احتیاطی و منع مصرف

گل انگشتانه در دسته گیاهان سمی قرار دارد یعنی تنها یک رده پایین تر از گیاهان خیلی سمی.پس در نتیجه اگر از قسمت های اشتباه این گل استفاده شود به طور حتم عوارض فراوانی مثل تهوع ، استفراغ ، دلپیچه ، اسهال ، گلو درد ، خارش های موضعی ، سرگیجه ، سر درد و در بعضی موارد مشکلات قلبی را به دنبال دارد. به همین دلیل است که استفاده از این گیاه تنها باید با مشورت پزشک و همچنین دقیقا به همان میزانی که توصیه شده است استفاده شود.

نحوه پرورش گل انگشتانه

گل انگشتانه ممکن است به علت داشتن زیبایی خاص و منحصر برای برخی افراد قابل توجه باشد و از آن به عنوان مصارف زینتی استفاده شود. پس در نتیجه برای پرورش این گیاه دقت داشته باشید که دمای مناسب برای بذر این گل  18 تا 20 درجه می باشد و همچنین از آنجایی که این گیاه بیشتر در کشور های اروپایی می روید، به نور آفتاب کم و دمای معتدلی نیاز دارد. دمای 15 درجه مناسب ترین دما برای رشد این گیاه بوده و به همین دلیل  توصیه می گردد این گل در پاییز کاشته شود.

این گیاه به میران قابل توجه ای آب نیاز دارد. در سال اول 450 تا550 میلی لیتر آب و در سال بعد دو برابر این مقدار آب مصرف می کند .

نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.

 

[ type=”green”] این مطلب ممکن است حاوی تمام خواص گیاه گل انگشتانه نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.

گرد آوری و تنظیم : نماگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا