دانستنی های سلامتشناخت داروهاطب سنتی و داروهای گیاهی

گیاه سوروف| آشنایی با خواص درمانی گیاه سوروف (دژگال)

4.3/5 - (10 امتیاز)
[ type=”blue”]گیاه سوروف یا دژگال از گیاهان دارویی ایران بشمار می رود. از خواص درمانی گیاه سوروف می توان به کاهش سوء هاضمه اشاره نمود.

 

گیاه سوروف| آشنایی با خواص درمانی گیاه سوروف (دژگال)
گیاه سوروف| آشنایی با خواص درمانی گیاه سوروف (دژگال)

آشنایی با گیاه سوروف

گیاه سوروف یا دژگال یا گالی از خانواده‌ی گندمیان و یکی از مهمترین علف‌های هرز مزارع برنج در شمال کشور و تمام مناطق برنج کاری جهان می باشد. این گیاه علفی، یک‌ساله، ایستا بوده و دارای ارتفاعی ۱۵ تا ۱۸۰ سانتیمتری می باشد که توسط بذر تکثیر مى یابد. ساقه هاى این گیاه راست و قوى، گل‌ آذین آن سنبله‌ی باز و طول برگ‌های آن ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و عرض آنها ۵ تا ۱۵ میلیمتر است. سوروف بسیار رطوبت‌ دوست بوده که در مراحل اولیه‌ی رشد شباهت فوق‌ العاده‌ای به برنج دارد. بوته‌های گیاه سوروف در یک مزرعه ی آلوده می‌توانند در هر متر مربع تا ۲۰ هزار بذر تولید کنند که علاوه بر اینکه برحسب نوع برنج و شرایط موجود خسارت آن به مزارع برنجکاری زیاد است موجب از بین رفتن برنج نیز می‌شود. ریشه‌های سوروف براثر شخم از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر و از مزرعه ای به مزرعه ی دیگر رفته موجب ازدیاد آن در در سطح وسیع می‌گردد. بذر گیاه سوروف در عمق بیش از پنج سانتیمتر آب، چندان قادر به جوانه زدن نخواهد بود. این گیاه در نواحی معتدل تا معتدل گرم می‌روید.

 

گیاه سوروف| آشنایی با خواص درمانی گیاه سوروف (دژگال)
گیاه سوروف| آشنایی با خواص درمانی گیاه سوروف (دژگال)

خواص درمانی گیاه سوروف

  • کاهش سوء هاضمه: در فیلیپین ریشه‌ های سوروف را به منظور کاهش سوء هاضمه جوشانده و مصرف می کنند.
[ type=”red”]گیاه دیگری که در کاهش سوء هاضمه موثر است گیاه بسپایک (بسفایج) نام دارد.

موارد احتیاطی و منع مصرف

مصرف باید با تجویز پزشک باشد.

نکات بیشتر درباره گیاه سوروف

  • در منطقه‌ی هیسار هندوستان دانه‌های سوروف را به همراه برنج کشت‌شده در مزارع، برای تهیه‌ی پودینگ برنج، در ایام روزه‌ی هندوها مورد استفاده قرار می‌دهند.
  • در جاوه برگ‌های جوان گیاه سوروف و یا جوانه‌های آن به عنوان سبزی مصرف می‌شود.
  • گیاه سوروف به عنوان علوفه‌ی گاو و سایر دام‌ها مورد استفاده قرار گرفته و گاها بدین منظور کشت و کار هم می‌شود. سوروف را به صورت سبز در طول سال برای تغذیه دام‌ها استفاده می‌کنند. این گیاه به صورت خشک تا ۶ سال می‌تواند نگه‌داشته شود. همچنین در بعضی مناطق از گیاه سوروف برای احیای خاک‌های شور و قلیایی به‌طور ویژه در مصر بهره می‌برند.
  • بعضا دیده شده که در هنگام کمبود غذا دانه های برخی ارقام این گیاه به مصرف انسان ها می‌رسد.
گیاه سوروف| آشنایی با خواص درمانی گیاه سوروف (دژگال)
گیاه سوروف| آشنایی با خواص درمانی گیاه سوروف (دژگال)

 

نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.

[ type=”green”] در این مطلب ممکن است تمامی خواص گیاه سوروف ذکر نشده نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.

 گرد آوری و تنظیم : نماگرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا