[ type=”blue”]گیاه شیر تیغک در لیست گیاهان دارویی ایران قرار دارد. از خواص درمانی گیاه شیر تیغک می توان به کاهش قند خون، ی تصفیه و پاکسازی خون، درمان جوش و دمل و … اشاره نمود.

آشنایی با گیاه شیر تیغک
خواص درمانی گیاه شیر تیغک
طبع گیاه شیر تیغک سرد و خشک می باشد.
- پایین آوردن کلسترول بد خون: بدین منظور از دم کرده گل و برگهای این گیاه استفاده گردد.
- ضد سرطان: مهمترین خواص درمانی گیاه شیر تیغک ضد سرطانی بودن آن است. (داروهای گیاهی بسیار زیادی برای شکست سرطان وجود دارد، که می توان گیاه فرفیون و اکالیپتوس را نام برد.)
- تصفیه و پاکسازی خون: در طب سنتی از دمکرده ریشه این گیاه به منظور تصفیه و پاکسازی خون استفاده می شده است. همچنین می توان از گیاه آب تره استفاده نمود.
- تقویت بینایی: نوشیدن و شستن چشمها با جوشانده گیاه شیر تیغک باعث تقویت بینایی و جلای چشم میگردد.
- تنظیمکننده اعمال کبد: از دمکرده برگ های شیر تیغک و یا همچنین از جوشانده ی گیاه شیر پنیر استفاده گردد.
- ادرار آور: یکی دیگر از خواص درمانی گیاه شیر تیغک ادرار آور بودن آن است که این امر به دلیل وجود پتاسیم برای عملکرد کلیه ها مفید بوده و همچنین ضد عفونت ادراری و ضد باکتری مجاری ادرار می باشد و در دفع موادی مانند کلسیم، اگزالات، اسید اوریک و سیستین به کلیه ها کمک می نماید. همچنین گیاهان دارویی دیگر مانند گیاه پیرو ادرار آور می باشد.

- کاهش قند خون: گیاه شیر تیغک به کاهش قند خون و تنظیم آن کمک نموده و به همین جهت برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
- درمان زگیل: گیاه شیر تیغک به دلیل وجود ماده لاتکس به درمان زگیل می پردازد که البته به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرد.
- درمان جوش و دمل: جهت درمان جوش و دمل از برگ های گیاه ضماد تهیه نموده و استفاده گردد.
- جلوگیری از خونریزی و دندان درد
- ترشح کیسه صفرا
طریقه تهیه و مصرف جوشانده گیاه شیر تیغک
به منظور تهیه ی جوشانده گیاه شیر تیغک 50 گرم گیاه خشک شده را در یک لیتر آب جوش ریخته و پس از گذشت 5 دقیقه آن را صاف نموده و آماده ی مصرف می باشد.
ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه شیر تیغک
ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه شیر تیغک عبارتند از: ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسید اسکوربیک، کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان ها

موارد احتیاطی و منع مصرف
- به دلیل داشتن خواص قاعده آور، بانوان حامله از مصرف این گیاه خودداری نمایند، زیرا موجب خونریزی و سقط جنین می گردد.
- مصرف بیش از حد شیره این گیاه موجب قولنج معده و درد روده می شود.
نکات بیشتر درباره گیاه شیر تیغک
- برگ های خوراکی شیرتیغک مانند،سبزی خوش طعم و مغذی بوده و همچنین برگ های تازه آن دارای عطر و طعم دلپذیری می باشد که بصورت و خام یا پخته (به سالاد اضافه و یا مانند اسفناج) استفاده می گردد. همچنین ساقه ی آن مزه ایی تلخ داشته که پوست گرفته و مانند کرفس مصرف می گردد.
نکته قابل توجه : گیاهان دارویی همواره در سلامتی انسان نقش بسیاری داشته اند اما مصرف بیش از حد آن ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که مطالب درج شده در این بخش از سایت نماگرد صرفا جنبه ی اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی نسبت به گیاهان دارویی داشته و بهتر است قبل از استفاده از هرگونه گیاهان دارویی حتما با پزشک مربوطه مشورت گردد.
[ type=”green”] در این مطلب ممکن است تمامی خواص گیاه شیر تیغک ذکر نشده نباشد، در صورتی که در خانواده شما یا محل زندگی شما از این گیاه برای موارد دیگری استفاده می شود آن مورد را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پس از بررسی به مطلب اضافه شود.
گرد آوری و تنظیم : نماگرد